Rózsa Csilla megcsinálta!

Magyarország legismertebb profi golfozója, Lajtai-Rózsa Csilla caddy-jével, Dan Maringer-rel sikerrel vette az első akadályt. A Palm Springsben rendezett LPGA Q-School Stage I. négynapos tornáján végig kiegyensúlyozott és higgadt játékot nyújtott és kvalifikálta magát az októberi venicei fordulóra, ahol tovább folytatódik a harc a világ legrangosabb női sorozatának kártyájáért.

Vasárnap Palm Springsben a LPGA Q-School Stage I. záróakkordja zajlott, melyet a Dinah Shore pályán bonyolítottak le. Golfcsillagunk a német Rachael Taylor és a kínai, Yunjie Zhanggal egy flightban vágott neki az utolsó körnek, melynek tétje az október 20. és 23. között megrendezendő LPGA Qualifying Tournament - Stage II-be való bejutás. Csilla célja tehát nem lehetett más, minthogy megtartva pozícióját a Top 90-ben végezve sikeresen kvalifikálja magát a már említett tornára.

Talán jó ómen volt a záró kör előtt, hogy friss és kellemes emlékei lehettek a Dinah Shore pályáról, ugyanis a harmadik napot +1-gyel zárta ezen a pályán. Az eddigi eredményeit, valamint az összesített táblázatot látva egy hasonló score-ral már biztos továbbjutónak mondhatta magát, ugyanis az utolsó még bejutó helyhez képest 3 ütés előnyből, a T39. helyről kezdhette meg a mindent eldöntő kört.

(A többi nap score kártyája ITT)

Ehhez mérten korosztályos és felnőtt bajnokunk a rá jellemző kiegyensúlyozottsággal teljesítette a pálya hátsó felét, ugyanis csupa-csupa part elérve even par-ral fordult a második kilenc szakaszra. Csicsinek ekkor, a többi játékos teljesítményét látva már „csak” be kellett érnie a célba, de mint tudjuk ez a legnehezebb, hiszen a golf lényege, hogy sosem szabad levenned a lábad a gázpedálról, nem szabad elvesztened a nyugalmadat, még egy jó ütés után sem.

Csicsi végig higgadtan, megfontoltan játszott a pálya első felén is, ennek eredményeképp a közel 350 főt felvonultató mezőnyben összesített 289-es (73, 70, 73, 73) eredményével a T 33. helyen fejezte be a versenyt, és hivatalossá vált, hogy ott lesz a következő körben, az LPGA Qualifying Tournament - Stage II-ben, azaz továbbra is versenyben van a 2017-es LPGA kártyáért. Mindez köszönhető elszántságának, kitartásának, tehetségének és természetesen segítőjének, Dan Maringernek, akivel kiváló csapatot alkottak az egész torna alatt. Bízunk a sikeres folytatásban!

 

 

 

EREDMÉNYEK

Versenynaptár


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés