Eldördült a startpisztoly

A nőknél Briglovics Boróka dominál

Pénteken alacsony részvétel mellett elkezdődött a 27. Magyar Junior Nyílt Bajnokság, ahol összesen 45 játékos állt az elütőre, köztük  23 külföldi és  22 magyar junior golfozó. A mezőnyben ott vannak a címvédők, Briglovics Boróka és Závaczki Bálint, valamint a trónkövetelő Greff Bálint, és a 2016-os magyar bajnokok Szabó Antónia és Rózsa Dávid is ütőt ragadtak.

Az első napot a férfiaknál a szlovén Hojnik Nik Pogorelcnik vezeti -2-es score-t játszva, míg a nőknél az egyre jobb formába lendülő, címvédésre készülő Briglovics Boróka áll az élen a szlovén, Jecnik Laraval együtt +3-as eredménnyel. A nyitó napon sajnos elvesztettük kétszeres Lengyel Junior Nyílt Bajnokunkat, Vadkerti Adélt, aki 5 szakasz lejátszása után - rosszullét miatt - feladta a versenyt.

Ahogy az lenni szokott, az első napot követően nincsenek nagy különbségek a játékosok között, így honfitársaink joggal bízhatnak a nyílt kategória megnyerésében is.

A népesebb fiú mezőnyt - fantasztikus par alatti eredménnyel - a szlovén, Hojnik Nik Pogorelcnik (70) vezeti, mögötte a Bosznia-Hercegovinából érkező Burkelca Kristjan Vojteh (73), míg harmadik helyen 2014-es és 2015-ös korosztályos bajnokaink –Greff Bálint, Závaczki Bálint – állnak 75-öt ütve.

A magyar mezőnyben a bajnokok csatája várható, ugyanis az első helyen Závaczki Bálint (75),  és Greff Bálint (75) áll, 2016-os felnőtt bajnokunk, Rózsa Dávid 76-ot ütött. A vezető hármast Holló Zsombor és Bertényi Bence követi 80-at ütve.

A női mezőnyt - címvédőhöz méltón - a Briglovics Boróka vezeti a szlovén, Jecnik Laraval egyetemben, ugyanis mindketten 75-ös eredménnyel zárták a napot. Szorosan követi őket a szlovén, Siftar Neza, 78-at ütött.

A Magyar Bajnokságot magabiztos előnnyel Boróka (75) vezeti, a második helyen Tóth Maya Napsugár (81), míg a harmadikon Szemerey Lili (86) áll.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés