Az olimpiáról „Virág” nyelven

Sándor Virág révén mégis volt magyar golfozó az olimpián Rióban, igaz csak nézőként. Virág azon kevesek közé tartozott, aki testközelből figyelhette a világsztárok játékát. Több sportág versenyét is meglátogatta és szurkolt kedvenceinek, köztük persze a magyaroknak a minél sikeresebb olimpiai szereplésért.

Láttuk a közösségi oldalon, hogy jártál Rióban. Sikerült-e a helyszínen magyar érmet elcsípned?

Igen, az olimpia ideje alatt Rióba utaztam. Sajnos magyar érem születését nem sikerült látnom, de abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy a Magyar- Brazil vízilabda mérkőzésen kint lehettem, így a helyszínen örülhettem a magyar csapat győzelmének.

Tévéképernyőn nézve teljesen más egy olimpiát követni, mint a helyszínen a részesének lenni. Hogyan kell elképzelni az olimpiai közeget?

Igazából két részre lehet bontani az élményeket. A városban is érződött a felfokozott hangulat. A világ minden országából érkeztek nézők és érdeklődők, ezért rengeteg vidám, boldog, sok nyelven beszélő barátságos embert lehetett látni az utcákon. A versenyek helyszínén, a nézőtéren leírhatatlan és felemelő a várakozással teli légkör egy-egy küzdelem előtt, szívszorító az a feszültség, amikor a nézők egy emberként szurkolnak a versenyzőknek. Életre szóló élmény volt! A TV képernyőjén csak a verseny látható, az ott lévő emberek közös szívdobbanását nem lehet érezni.

Mennyire lehetett a sportolókat megközelíteni, vagy ők egy burokban éltek az olimpiai falun belül?

A sportolók az Olimpiai faluban laktak, ahova csak z engedéllyel rendelkezők léphettek be. Nekem volt szerencsém oda bemenni, a sportolók nagyon kedvesek és közvetlenek voltak.

Korábbi öttusázóként és golfozóként melyek azok a sportesemények, ahol megfordultál?

Természetesen többször kilátogattam a golfversenyekre, ahol közelről figyelhettem az olimpikonok ütéseit, koncentrálását, mozgását. Nagyon tanulságos volt. Lenyűgözően játszottak, de láttam, hogy ők is emberek, tudnak néha hibázni is. A golfversenyen kívül, ahogy említettem, vízilabda mérkőzésen voltam, valamint a kajak-kenu versenyek előfutamait láttam. Csak azért nem tudtam elmenni több versenyre, mert a helyszínek 1-1,5 órányi autóút távolságra voltak egymástól és szerettem volna a város nevezetességeit is megnézni.

Mégis, ha meg kéne nevezned egy dolgot, egy eseményt, egy érzést, mi volt a legkedvesebb neked Rióban?

A város egzotikus szépsége, a hatalmas hegyek, a gyönyörű kék óceán és az olimpiai hangulat, ami az ott lévő emberek összetartozásában nyilvánult meg, függetlenül attól, hogy ki honnan érkezett.

 

További képek a riói kalandról:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Versenynaptár


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés