Csicsi a sivatagi Palm Springs-ben

Cél a Top 90-ba kerülés az LPGA I. Stage-ben

Lajtai-Rózsa Csilla hamarosan ismét színre lép, ráadásul a világ legkomolyabb női sorozatának az LPGA kvalifikációs tornájának első körében, ahol közel 300 versenyző száll harcba a kártyáért. Ezúttal már állandó caddy-je, Dan Maringer is segíti, hogy elérje a kitűzött célt. Többszörös korosztályos és felnőtt bajnokunk a helyszínről jelentkezik.

Hogy telt az elmúlt egy hét, mire helyeztétek a hangsúlyt a LPGA-ra készülve?

A ritmusomon és a tempómon dolgoztunk. Összeraktuk a játékom, hogy minden gördülékeny legyen a versenyen. Utána Los Angelesbe repültünk, majd két óra kocsiút várt ránk, mire odaértünk a sivatagi városkába, Palm Springs-be.

Hogyan látjátok az ellenfeleket, milyen taktikával készültök?

Több, mint 100 Fahrenheit (40-45 Celsius) a hőmérséklet, szóval a vetélytársak és a pálya mellett a meleggel is meg kell küzdeni. Emiatt golf kocsival játszunk a gyakorlónapokon és a versenyen is. A terv a folyamatos folyadék utánpótlás a koncentráció fenntartásához, illetve az árnyékban várakozás.

Sok az ismerős arc, de még több az ismeretlen. Azt tudni kell, hogy sokan az egyetem után itt kezdenek neki a profi karriernek. Nem lesz egyszerű, de a cél a Top 90-ba kerülés a versenyen és utána még két állomáson kell bizonyítanunk a Tour kártyáért. Az egyiken 120-ba, majd a fináléban a 15-be kell kerülni. Lépésről- lépésre haladunk.

Milyennek találjátok a pályát?

A versenyen, idén első alkalommal, három pályán kell bizonyítanunk. Mindhárom pályát elég hosszúnak játszuk. A greenek egy kicsit lassúak a Player-en, de Palmer és Dinah greenek jól gurulnak.

Első napot a Palmeren kezdjük 7:15-kor.

Versenynaptár


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés