Nettó csapatunk az élen Udvariban!

Megkezdődött a hazai rendezésű Monarchia Kupa a nagyon jól előkészített balatonudvari pályán, ahol a nyitó- és a második napon is páros mérkőzéseket tartanak. A záró fordulóban következhetnek majd az egyéni megmérettetések. A nyitónapon úgynevezett „négylabdás-legjobb labdás játék” zajlott, ahol nettó csapatunk címvédőhöz méltóan vezeti a nettó csapatok mezőnyét, bruttó csapatunk holtversenyben pedig az ötödik helyen áll. Az első nap legnagyobb ellenfele a szél volt.

A hétfői gyakorló nap és a hivatalos megnyitó után, amely nagyon színvonalasra sikeredett, a keddi nappal megkezdődött a már hagyományos és nemzetközi baráti célt szolgáló megmérettetés, a XVII. Monarchia Kupa, amelynek idén Magyarország a házigazdája. A versenyt a sokak kedvencének tartott balatonudvari pályán rendezik, melynek dimbes-dombos lankái és gyönyörű panorámája gondoskodik a verseny sikeréről.

A versenyről tudni érdemes, hogy magyar kezdeményezésre és osztrák összefogással alakult ki. Résztvevői azok az országok, akik az Osztrák-Magyar Monarchia idején már golfpályával rendelkeztek és tagjai az Európai Senior Golfozók Társasága Uniójának. A ma már hat országot képviselő viadalnak 2000-2004 között Ausztria, Csehország, Magyarország, Szlovénia voltak kezdő tagjai. 2005-ben Szlovákia csatlakozott és 2008-ban Horvátországot vették fel. Az országok hat-hat fős bruttó és nettó csapattal vesznek részt a versenyen. Idei csapataink és tagjai

Bruttó csapat: Kovács Titusz, Nagy István, Gratzl Ferenc, Takács János, Koplányi Tibor, Miszlai Sándor,

Nettó csapat: Malatyinszki Tamás, Gulyás Gyula, Máthé István, Dietrich Tamás és Dietrich Gábor, Jakobi László

A keddi nyitónapon fourball játékformában játszottak a nációk, melynek lényege, hogy a négyes flightok, két-két játékosból álló csapatot alkotva, két-két labdával játszottak, mindenki a saját labdájával, de a párok eredményének a jobbik labda számított. Az első napon a szlovén párosokkal kellett felvenniük mind a bruttó, mind a nettó csapatunknak a versenyt. Válogatottjaink közül Kovács Titusz, Nagy István, Gratzl Ferenc, Takács János, Koplányi Tibor, Miszlai Sándor alkotta bruttó csapat kezdett legkorábban.

Legkorábban Kovács Titusz (9,4) - Nagy István (10,2) duója vágott neki a játéknapnak magyarjaink közül, akik flight-társnak Lavric Silvo (5,7) - Mohoric Viktor (11,7) párosát kapták. Honfitársaink derekasan küzdöttek, de alul maradtak vetélytársaikkal szemben 24-es, illetve 29-es eredménnyel. Következő párosunk Koplányi Tibor - Miszlai Sándor szintén (23 -28) alul maradt szlovén ellenfeleivel szemben, míg egyedül a Dr. Takács János - Gratzl Ferenc duónk múlta felül fligt-társait 27 -23 arányban. Összesítésben a magyar szenior bruttó csapat jelenleg együttállásban az 5. helyen áll Szlovákiával.

Brutto Team: 1. Ausztria 71 2. Csehország 63 3. Horvátország 58t 4. Szlovénia 57 5. Szlovákia 51 Magyarország 51

Nettó csapatunk hozta az elvárhatót, ugyanis címvédőhez méltóan az első nap után Malatyinszki Tamás, Gulyás Gyula, Máthé István, Dietrich Tamás és Dietrich Gábor, Jakobi László alkotta nettó csapat vezet a hazai rendezésű Monarchia Kupán Ausztria és Csehország csapatai előtt. Bízunk a hasonló folytatásban.

Nettó team: 1. Magyarország 78 2. Ausztria 75 3. Szlovákia 74 Szlovénia 74 4. Horvátország 68 5. Csehország 66

Versenynaptár


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés