Borúra derű – Itt a Monarchia Kupa!

Címvédőként indul a Nettó csapat

A hétfő esti megnyitó ünnepséget követően kedden kezdődik XVII. Monarchia Kupa. A négy napos verseny idén Balatonudvariban rendezik meg. Az előkészületekről és a versennyel kapcsolatos várakozásairól kérdeztük Dietrich Tamást, a Magyar Senior Golfozók Társaságának elnökét, aki a címvédő nettó csapat tagjaként lép pályára.

Milyen állapotú a pálya? Befolyásolja a jelenlegi időjárás?

Balatonudvariban jelenleg is esik az eső és fúj a szél, de a pálya a csapadék ellenére is jó állapotú. A meteorológiai előrejelzés szerint a hidegfront hamarosan elvonul és a következő napokban szép idő kedvez a játéknak. A versenyzők alig várják, hogy elálljon az eső és gyakorolhassanak a pályán.

Mit vár a bruttó csapattól?

A bruttó csapat idén komoly játékerőt képvisel, így minél jobb eredményre számítunk. A versenytársak között vannak erősebb (5-6 HCP) játékosok, de ettől még hiszem, hogy a hazai pálya előnyével jó eredményt érhetünk el. Az előző években sokkal nagyobb különbség volt a magyar és a külföldi csapatok között, így idén, várakozásaim szerint a bruttó csapat dobogós helyet érhet el.

Mit vár a nettó csapattól, melynek ön is tagja, és a tavalyi győzelem után címvédőként indul? Nyomást jelent ez a csapat számára?

Sokat várnak most a nettó csapattól, a korábbi győzelem és az EB 3.helyezés is komoly teljesítmény volt. A jelenlegi nettó csapat nem olyan erős, mint az, amelyik az EB-n szerepelt, de a játékosak jól felkészülten indulnak neki a kupának.

Az idei verseny magyar rendezésű. Mit jelent ez a Senior Társaság számára?

A XVII. Monarchia Kupát Balatonudvariban a Royal Balaton Golf & Yacht Clubban tartják, ami a golfklub számára természetesen terhet jelent, de a nevezéseket rendben leadták. Beszéltem a többi ország képviselőivel és minden rendben van. A verseny színvonalas lesz, a játékosokat színes programok várják. Hétfőn, augusztus 22-én este lesz a megnyitó, amin dr. Bóka István, Balatonfüred polgármestere és Sugár András, a Magyar Golf Szövetség elnöke is részt vesz. A felvonulás és welcome party mellett minden nap programok várják a versenyzőket. A játékosok igazi magyaros vendéglátásban részesülnek majd.

Hogyan készült a versenyre?

Felmértem a helyzetet és a játékmenetet. Játékostársammal, Malatyinszki Tamással átbeszéltük az erősségeinket, így a gyakorlás során főként a rövidjátékra, a 100 méteren belüli ütésekre koncentráltam, mert ez az, amivel az ő játékát kiegészíthetem.

PROGRAM ITT


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés