A szenior versenyek koronája

Monarchia Kupa beharangozó

Augusztus 23-án Balatonudvariban veszi kezdetét a XVII. Monarchia Kupa, az év egyik legrangosabb golfos eseménye. A tavalyi győztes nettó és a nagy játékerőt képviselő bruttó csapat az Eb sikerei után most hazai pályán bizonyíthat. Jakobi Lászlót, a szeniorok szövetségi kapitányát kérdeztük a várható fejleményekről.

Egy éve készülünk a Monarchia Kupára, az első nagy erőpróbán, az Eb-n már túl vagyunk, amely számunkra nagyon kedvezően alakult. Bár a nettó csapat remeklése és a hazai környezet plusz motivációt jelent, azonban nehéz versenyre számítunk, hiszen az ország egyik legnehezebb pályája vár ránk. Se nekünk, sem ellenfeleinknek nem lesz könnyű dolguk Udvariban, ahol mindig nagyszerű érzés játszani. Nagyon szép környezet vesz minket körül a Balaton szomszédságában.

Az Eb-hez képest kicsit átalakultak a válogatottak, ezúttal más játékosok is szóhoz jutnak, és változik az is, kik játszanak a bruttó illetve a nettó csapatban. Mindenesetre mindkét csapatunk jól felkészült a versenyre, különösen a bruttó társaság képvisel nagy játékerőt, amelyet a címvédő szenior bajnokunk Kovács Titusz mellett Nagy István, Gratzl Ferenc, illetve a hihetetlen jó formában játszó, az Eb-n is remekelő Takács János és Koplányi Tibor képviselnek. A csapat hatodik tagja Miszlai Sándor, aki klubtagként igazi Balatonudvari specialistának számít, nagyszerű eredményeket ért el ezen a pályán az utolsó hetekben is.

A nettó csapatunk most kicsit tartalékosabb, de a Malatyinszki Tamás, Gulyás Gyula, Máthé István, Dietrich Tamás és Dietrich Gábor és jómagam által fémjelzett névsor is bármire képes lehet a hat csapatos mezőnyben.

Annyiban érdekes a Monarchia Kupa, és ez könnyebbséget jelent az Európa Bajnoksággal szemben, hogy nem stroke play-t játszunk, ahol minden ütés számít, hanem stablefordot, amiben lényegesen kellemesebb játszani. Mindig élvezet a Monarchián pályára lépni, hiszen a lebonyolítás is izgalmassá teszi, a négy napos verseny első két napján páros játékokat játszunk, ahol a háromszor két pár esetében mindig a két legjobb eredmény számít. A harmadik nap pedig egyéniben folytatódnak a küzdelmek és a hat eredményből a négy legjobbat veszik figyelembe..

Az udvari pályán, mint mondtam a hazai golfozóknak sincs ott könnyű dolguk, bár a bruttó csapatunk most nagyon erős, a fifikás pálya miatt jósolhatatlan, hogy hol fogunk végezni ebben a mezőnyben. Sokan valószínűleg a külföldiek közül is elvéreznek majd, de mindenért kárpótolni fog minket a festői környezet és a baráti légkör. A hangulat mindig lenyűgöző, a sportértékek mellett borkóstolás fűszerezi az eseményt. Összességében tehát nagyon várjuk már, hogy pályára léphessünk a XVII. Monarchia Kupán.

PROGRAM ITT


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés