Briglovics búcsúzott, Vadkerti tovább menetel

Lengyel Junior Nyílt Bajnokság: harmadik nap

Pénteken befejeződtek a Lengyel Junior Bajnokság stroke play küzdelmei, amely Vadkerti Adél és Briglovics Boróka sima továbbjutását hozta, a fiúk, Rózsa Dávid és Holló Zsombor számára azonban véget ért a lengyel kaland. A lányok szombat reggel match playben folytatták a legjobb 16 között, délután pedig továbbjutás esetén a negyeddöntők vártak rájuk. Lássuk hogyan alakult ez a nap.

 

 

Vadkerti Adél stabil +3 körüli játékkal vette a stroke play akadályait, első helyen jutva be a cut-ba, így a 16. helyen továbbjutó Julia Korussal kellett megmérkőznie fél tíztől. Adél itt sem hagyott kétséget afelől, hogy nyerni és címet védeni utazott Lengyelországba, magabiztos fölénnyel a 14. szakaszon eldöntötte a párharcot. Némi szusszanás után Waguet Manonnal mérkőzhetett 14:35-től. A német versenyző Korushoz hasonló sorsra jutott, ez az összecsapás is a 14. szakaszon ért véget. Adél bejutott az elődöntőbe, ahol a litván Starkute Gile Bite várja majd.

 

A magyar csapat másik még talpon lévő játékosa, Briglovics Boróka Aleksandra Wiatr-ral mérkőzhetett a legjobb 16 között, Boró magabiztos fölénnyel, a 14. szakaszon verte meg ellenfelét. A nyolcaddöntőben Dorota Zalewskával találkozott, akivel junior versenyzőnk egy végig kiélezett párharcot vívott. A 18 szakaszt ugyanannyi ütésből teljesítve a párharc végül a playoffban dőlt el, ahol azonban Boróka alulmaradt.

 

Kikapott tehát Briglovics Boróka egy nagyon szoros, kiélezett küzdelemben, és búcsúzik a bajnokságtól, Vadkerti Adél pedig vasárnap tovább menetelhet a bajnoki címért.  


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés