Villámrajt Vadkertitől

Lengyel Junior Nyílt Bajnokság: első nap

Augusztus 18-ának reggelén megkezdődtek a Lengyel Junior Nyílt Bajnokság küzdelmei a Sierra Golf Clubban. A magyar junior válogatott négy fős delegációja – Briglovics Boróka, Vadkerti Adél, Holló Zsombor és Rózsa Dávid –, túl vannak a stroke play első körén, ahol rögtön egy nagy meglepetést is elkönyvelhettünk. Vadkerti Adél neve a lányoknál a score lista legfelső fokára került.

 

 

A négy napos verseny első két napján stroke play-ben kell a fiataloknak bizonyítaniuk, amit a legjobb 16 fiú és 16 lány folytathat majd a hétvégi két match play napon.

 

A szerdai gyakorlónapot követően csütörtökön két nagyon jó teljesítmény született a lányoknál, hiszen a 23 fős női mezőnyben Briglovics Boróka a negyedik helyet szerezte meg 79-es score-ral, Vadkerti Adél pedig az első lett, aki 75 ütéssel teljesítette a par 72-es pályát, ezzel egy ütéssel megelőzve a lengyel Nicole Polivchakot.

A fiúknál Rózsa Dávid első napi teljesítménye alapján még a legjobb 16 között van (együttállásban a 10. helyen végzett), +5-ös score-ral, Holló Zsombor +7-tel együttállásban a 18. A lányok meggyőző teljesítmény mellé még a fiúktól is kellene egy magabiztos második stroke kör, és hétvégén minden magyar versenyzőnkért szoríthatunk a legjobbak között. 

Folytatás holnap reggel.  


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés