Örömjátékra készülve

Spanyol út előtt, tele önbizalommal

A korábbi ranglista győztes Molnár Lászlóné idén beteljesítette álmát: 2016-ban magyar szenior bajnok lett. A tavaly életre hívott szenior női válogatott alapembere az előző évhez hasonlóan részt vesz a szeptember 6-9-ig tartó ESLGA Marisa Sgaravatti Kupán, Spanyolországban.

 

Hogyan értékeli az eddigi szezonját?

Nagyon boldog vagyok, hogy az, amiről évek óta álmodtam, hogy szenior bajnok legyek, idén végre beteljesült. Ezt csak tetézte, hogy közben a hendikepemen is sikerült javítanom, és a játékom is fejlődött.

 

Szeptemberben a női szenior csapattal utazik Spanyolországba az ESLGA Marisa Sgaravatti Kupára. Hogy halad a válogatott felkészülése?

Egyelőre pihenek, de jövő héttől komoly felkészülés és edzésmunka veszi kezdetét. Összetartás is lesz a verseny előtt a lányokkal. Máriavölgy került szóba, de konkrétumok a helyszínre vonatkozólag még nincsenek, az azonban biztos, hogy az egész csapat nagyon jó formában van. Én elsősorban a chipre és pattra fogok alaposan készülni, ez hozta a Szenior Bajnokságon is az első helyet, illetve az, hogy nőtt a távolságom is. A legfontosabb mégis, hogy jó kondiban és a bajnoki cím után kellő önbizalommal tudok nekivágni a küzdelmeknek, de azt hiszem a többiek nevében is beszélhetek. A csapat tagjai – Vainio Győri-Molnár Mária, Zsadányi Ildikó, aki a Magyar Szenior Bajnokságon második lett, Földesi Kati és Palotásné Horváth Zsuzsanna egytől-egyig kiváló formában vannak, szépen és jól játszanak. Úgyhogy szerintem most minden adott egy eredményes spanyol túrához. A csapat biztosan erősödött tavalyhoz képest.

 

Mi lehet a cél idén?

Nagyon erős válogatottakkal fogunk találkozni, tradicionális nagy csapatokkal. Az elsődleges célunk a tisztes helytállás. Azt már tudni lehet, hogy a környező országok közül a szlovákok nem indulnak, a lengyelek, akiket megvertünk tavaly, viszont ott lesznek. Reméljük, hogy legalább egy válogatottat magunk mögé utasítunk majd, de elsősorban örömjátékot várunk magunktól, hogy élvezzük a versenyt és a hangulatot, megismerkedjünk a különböző nemzetek játékosaival. Gyönyörű egyenruhákkal készültünk idén is, ami szintén része ennek a tornának, az országok mindig nagy lelkesedéssel figyelik egymás szereléseit.

 

Mit lehet tudni a pályáról?

Még nem tudunk semmit, de a spanyol pályák általában nagyon szépek, és semmivel sem nehezebbek a hazaiaknál. Egyedül az időjárás okoz nehézséget, hiszen 35 fokban kell játszani.

 

Mik az egyéni célkitűzései a szezon hátralévő részére?

Szeretném tartani ezt a szintet, ezt a 90-86 körüli eredményt, amit a Magyar Bajnokságon elértem, és ezt a spanyol versenyen és a Szenior Őszön is megismételni.  


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés