„Remélem minden tervem valóra válik”

Baldauf Mátyás a Magyar Amatőr Nyílt Bajnokságról

Az idei szezonban már-már menetrendszerű, hogy minden fontos verseny őrületes hajrával és a végletekig kiélezett küzdelemmel zárul. Nem volt ez másként a hétvégén Balatonudvariban megrendezett Magyar Amatőr Nyílt Bajnokságon sem, ahol a Horváth Marcell, Baldauf Mátyás, Greff Bálint trió közül bárki felállhatott volna a dobogó legfelső fokára. Végül Horváth Marcellé lett a végső siker, de a többiek sem panaszkodhatnak, hiszen egy szoros csatában maradtak alul, amire még sokáig emlékezni fogunk. A verseny tapasztalatairól Baldauf Mátyást kérdeztük.

 

Először is gratulálunk a második helyedhez. Hogy érezted magad a versenyen? Milyen volt a játék?

Köszönöm szépen. A verseny hangulata nagyon jó volt és nagyon jól éreztem magam. A pálya remek állapotban várt bennünket és az idő is kedvezően alakult. Mindig szívesen indulok el a magyar nyílton, mióta játszom, minden évben benne van a versenytervben. A Royal Balaton egy nehéz sok kihívással bíró pálya, és ha nem vagy stabil, akkor gyorsan el lehet szállni. Erre csak azt tudom mondani, voltak már jobb napjaim is viszont nagyon jól éreztem magam, fantasztikus hangulatban telt a verseny.

 

Elég izgalmas csata bontakozott ki az élen, az utolsó pillanatokig nyitott küzdelemmel. Mi történt a második kilencen?

Az első kilenc mindig gyengébben sikerült, mint a második, még akkor is ha az utolsó versenynapon a 10 és 11 pályaszakasz sajnos a vártnál rosszabbul sikerült. Ezután úgy döntöttem váltok. Több önbizalommal és egy agresszívabb játékkal vágtam neki a hátralévő lyukaknak, ez pedig kifizetődő volt. Onnantól sikerült hoznom a párokat, miközben a flight társaknak néhány bogey be-becsúszott, ezzel izgalmassá vált a finálé.

 

Mi a véleményed a flight-társaid, Horváth Marcell és Greff Bálint teljesítményéről?

Nagyon stabil, felkészült, jó technikájú játékosok. Nagyon izgalmas volt a vége, igazi kihívást jelentett velük együtt játszani a finálét. De bevallom őszintén örültem volna a 18 szakasz után egy 3-as playoff-nak.

 

Ritkán van szerencsénk veled interjút készíteni, hogy telik a nyarad akár golfos, akár egyéb szempontból?

A nyaram leginkább a golfról és a versenyekről szól. Sajnos évente csak két-három alkalommal tudok hazalátogatni, amibe beleesik a nyári szünet is, amikor a családdal is együtt tudok lenni, de mindig be van tervezve a Nyílt Bajnokságon való részvétel.

 

Ha jól értesültem te most Franciaországban élsz, mik a terveid a jövőre nézve?

Igen, jól tudod. Egyenlőre a jövőt tekintve csak annyit tudok mondani, hogy októberig versenyzem Franciaországban és novembertől készülök az Alps Tour kvalifikációra, ami decemberben lesz. A kvalifikáció után meglátjuk milyen lehetőségek nyílnak számomra. De a cél a profi karrier.

 

Hol láthatunk legközelebb pályára lépni?

Szerencsémre nagyon jó European Tour és Challenge Tour versenyzőkkel vagyok körülvéve, akiktől sokat tanulok. A játéktudásom fejlődésében egy nagyon jó edző segít, aki mellett az elmúlt évben is sokat tudtam előre lépni Bordeaux-ban. Remélem minden tervem valóra válik. 

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés