Előre és tovább!

Csicsi számára az év versenye következik

(kép: Rózsa Csilla Facebok)

Szombaton, záró akkordjához érkezett a LETAS norvégiai fordulója, amelyet augusztus 11. és 13. között a Drøbak Golf Club par 70-es pályáján tartottak. A 40.000 euró összdíjazású viadalon ezúttal is ott volt a mezőnyben Lajtai-Rózsa Csilla, aki idén már hatodszor jutott be a legjobbak közé. Bajnokunk, míg az első napot az élen zárta, addig a második kör végén már csak a T 23. helyen állt, ugyanis a megérkező eső miatt meggyűlt a baja greenekkel. Kíváncsian vártuk, mit hoz számára az utolsó nap.

A legmagasabban jegyzett magyar golfozó péntekhez képest sokkal kiegyensúlyozottabban játszott ám a pálya hátsó részének második fele nem a szájíze szerint alakult, amiben az is közrejátszhatott, hogy megfázott az utolsó napra.

Csicsi +1-es eredménnyel várhatta a szombati folytatást, ám ez az első szakaszon (ezúttal az 1-esen kezdett) rögtön - egy rontásnak köszönhetően - +2-re változott. A folytatásban azonban jött a szokásos kiegyensúlyozott játék, amit megszokhattunk Csicsitől, majd bogey, birdie, bogey sormintával zárta az első kilencet.  A pálya hátsó része ragyogóan indult, hiszen egészen a 14. szakaszig - 2 birdie-jének köszönhetően - sikerült lejjebb vinnie a score-ját, majd valami olyan történt, ami ritkán esik meg vele. Egymást követően 4 bogey-t is ütött, így +5-ös score-ral a T 36. helyen zárta a tornát.

A versenyt követően korosztályos és felnőtt bajnokunk, egy kis hazai feltöltődést követően, Amerikába utazik, ahol már állandó caddy-je, Dan Maringer várja és együtt készülnek az év versenyére: az LPGA Tour I. Stage (augusztus 22-28). Az LPGA a világ legkomolyabb női sorozata, világklasszisokkal. Csicsi nagy álma, hogy bekerüljön ebbe a sorozatba, mi pedig itt leszünk, hogy szurkoljunk neki!

A TELJES EREDMÉNYSOR ITT

Csilla a tapasztalatokról és az előtte álló feladatokról mesélt lapunknak:

„A pénteki időjárás után ma sajnos gyengélkedve ébredtem és a nehéz fej és teli orr megnehezítette az összpontosítást. Visszaküzdöttem magam nullára és nem engedtem le, de az utolsó szűk szakaszokon 1-1 ütésem lecsúszott és a vízben landolt... Egy napot kiveszek, hogy kialudjam a megfázást, de készen állok a következő versenyre! Jövő héten mar Dan-nel Amerikában melegítünk!”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés