Horváth Marcell -1-gyel vezet

Vadkerti Adél második helyről várhatja a folytatást

Nem panaszkodhatunk, ugyanis az olimpiai játékok mellett magyar sikerekért szoríthatunk a hétvégén. Lajtai-Rózsa Csilláért, valamint a pénteken elrajtoló 38. Magyar Amatőr Nyílt Bajnokságon elinduló honfitársainkért.

A balatonudvari Royal Balaton Golf & Yacht Club par 72-es pályáján rendezett háromnapos torna nyitónapja nem is alakulhatott volna jobban magyar szempontból, hiszen a mezőnyt 2013-as magyar bajnokunk, Horváth Marcell vezeti -1-es eredménnyel, ráadásul szorosan a nyomában honfitársaink következnek: a második helyen Baldauf Mátyás áll +2-es score-ral, míg a harmadik helyet 2014-es és 2015-ös junior bajnokunk Greff Bálint és Závacki Bálint birtokolja az osztrák, Muellner Michael-el egyetemben. A női mezőnyt a szlovén, Mirnik Hana (78) vezeti minimális különbséggel Vadkerti Adél (80) előtt.

Mint bevezetőnkben is olvashatták, a 48 fős férfi mezőnyben jobban nem is kezdődhetett volna számunkra a bajnokság, hiszen a top 3-ban honfitársaink zártak és ismerve őket parázs csatákra van kilátás a következő két napban is. Azonban nem szabad leírni az osztrák, Muellner Michaelt (+3) és az együttállások után hatodik helyen végző olaszt, Portelli Lucat (+4) sem, akik még bőven borsot törhetnek honfitársaink orra alá (reméljük nem így lesz szerk.!). Szintén remekül teljesített Kötél Bence is, aki a hazai pályán versenyezve +5-ös score-ral zárta az első napot. Őt követi 2012-es magyar bajnokunk, Szeberényi Máté +6-tal a 8. helyen. A top 10-et a német Hermann Moritz (79) és az osztrák, Gasplmayr Markus (80) zárja, aki Zilahy Csabával, Meznerics Gergellyel és a szerb, Đorđević Andrija-val osztozik a pozíción.

A 15 főt számláló női mezőnyben egyelőre a szlovén, Mirnik Hana (78) vezet, de szorosan követi a Magyar Amatőr Bajnokság ezüstérmese, Vadkerti Adél 80-at ütve. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a szerb, Lainovic Jelena (81) állhat az első kört követően. A vártnál gyengébben kezdett Tóth Maya Napsugár (86), valamint újdonsült magyar bajnokunk, Szabó Antónia (90), hiszen csupán a tabella 7., illetve a 10. pozícióját foglalják el.

Ahogy lenni szokott többeket –köztük magyarjainkat is- megtréfált a balatonudvari pálya, de bízunk benne, hogy a holnapi napon sikerül a legjobbjukat nyújtaniuk és feljebb zárkózniuk a rangsorban.  


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés