Csicsi olimpiai formában

Bajnokunk 66-tal az élen!

Úgy látszik, többszörös magyar bajnokunkat, Lajtai-Rózsa Csillát is elérte az olimpiai láz, hiszen az első napot követően vezeti a LETAS norvégiai állomását. Mindent elmond nyitó napi játékáról, hogy 5 birdie-t ütött. A pálya második felén par alatt 4 ütéssel végzett, azaz 66 ütést ért el a 40.000 euró összdíjazású tornának otthont adó Drøbak Golf Club par 70-es pályáján. Bár jelenleg nincs magyar golfozó az olimpián, de ezt a teljesítményt látva, a 2020-as tokiói nyári ötkarikás játékokon Csilla nem titkolt célja a részvétel.

Magyarország első helyen kiemelt golfozója 11:00 órakor ütött el az 1-es teeről a spanyol, Prat Mireia és hazai pályán játszó norvég, Raastad Rachel társaságában. A változás az előző fordulóhoz képest az, hogy ezúttal nem egyedül üt, hanem az idősebbik Maringer segíti munkáját, caddy-ként.

Csilla fantasztikus napot produkált, hiszen 66 ütéssel, -4 score-ral zárta a napot úgy, hogy a pálya első kilencén még even par-ral állt egy bogey-t (2. szakasz) és egy birdie-t ütve (6. szakasz) a par-ok mellett. Majd a következő etapban, úgy játszott, mint két hónappal ezelőtt Svédországban, amikor a dobogó második fokára állhatott fel és egy hajszál választotta el a győzelemtől. A második kilencen 4 birdie (10., 11.,13., 16. szakaszok) és 5 par került fel a score kártyájára, aminek köszönhetően az élről várhatja a második kört riválisával, a finn Nuutinen Sannan-nal párban. Az élmezőny, ahogy lenni szokott igen szoros, hiszen a 38. helyig négy ütésen belül vannak.

Olvassuk, Csicsi hogyan élte meg ezt a különleges napot:

 

„A kettesen még hármat puttoltam, de túl tudtam tenni magam a kezdeti izguláson. Elengedtem magam és a hátsó kilencen, úgymond "lángra kapott" a putterem. Magabiztos maradtam végig, és bár a 18-ason még 2 méteres par puttom volt, de amikor bement az felért egy birdievel! Caddym nagy segítség volt ma, mivel a pályán sok a szintkülönbség és mindig jókor jött a csendes bíztatás is! 
 

Holnap 14:20-kor kezdünk! Új nap! Új kör! Szorítsatok!"

 

EREDMÉNYEK ITT!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés