Élmezőnyben a magyar profik

Palanszki Benjámin kezdett a legjobban

Az őrületes izgalmakat hozó Zalacsányban rendezett Profi Országos Bajnokság után, magyar profi válogatottunk öt tagja: Lugosi Balázs, Lugosi Tamás, Hahn Roland, Palanszki Benjámin, Petkovics Bálint, a Czech PGA Tour 8. állomásán, Liberecben állt az elütőhöz. A nevezők között találhatjuk még - kisebb meglepetésünkre - Buna Edvint, a Budapest Highland Golf Club játékosát is, aki korábbi bajnokunkkal, Simmes Alexanderrel együtt amatőrként vesz részt a versenyen. Az időjárási körülmények nem voltak ideálisak, 13 fok, eső és szél.

A nyitónap legjobb magyar eredményét a 2014. és 2015. év magyar profi bajnoka, Palanszki Benjámin játszotta, aki 76 ütésből teljesítette az Ypsilon Golf Resort par 72-es pályáját. Benji +1-gyel teljesítette az első és +3-mal a második kilencet, így +-4-es scoral jelenleg a T 9. helyen áll, csakúgy, mint a német színekben induló Simmes Alexander. Mindkettőjüknek elérhető távolságban van a dobogó az utolsó nap előtt.

Nem sokkal lemaradva következik a magyar golfozók profi testvérpárja, Lugosi Tamás (77), Lugosi Balázs (78), sorrendben a T 14., illetve a T 19. helyen. Szorosan követi őket az idei Profi Országos Bajnokság ezüstérmese Hahn Roland 79 ütéssel a T 22. helyen zárt az első napot. Válogatottunk ötödik tagjának, Petkovics Bálintnak sem jött ki igazán a lépés, így 82-es eredményével a 31. helyről várhatja a második kört.

Mint bevezetőnkben is említettük a magyar profi válogatott mellett Buna Edvin is képviseli a magyar színeket a profi versenyen amatőrként és nyitó napi eredményével a 38. helyen zárt.

Folytatás szerdán, amikor is kiderül, ki hányadik helyen végez, illetve hogy sikerül e valakinek a bravúr és pódiumban állhat Liberecben.

EREDMÉNYEK ITT


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés