„Mindenki okozhat meglepetéseket”

Szabó Antónia a Nyílt Magyar Bajnokságról

Szabó Antónia friss magyar bajnokként lép pályára hétvégén a Magyar Nyílt Bajnokságon. Nem lesz könnyű dolga, hiszen egy erős mezőnyben kell helytállnia, bajnokként pedig nagyobb figyelem övezi minden egyes mozdulatát. Hogyan készül Antónia a megmérettetésre? Hogyan éli meg a bajnokoknak járó figyelmet? És mik távlati a tervei a jövőre érettségiző lánynak? Ezekről a kérdésekről beszélgettünk Szabó Antóniával.

Jelen pillanatban nagy erőkkel készülünk edzőmmel Hahn Árpáddal a Magyar Nyílt Bajnokságra. Majdnem minden nap edzek, nem lesz könnyű verseny, hiszen itt nincs papírforma, mindenki okozhat meglepetéseket.

Friss magyar bajnokunk örült a sikernek, mégsem hagyja, hogy a reflektorfény elhomályosítsa a szemét.

Jó érzés volt, hogy mindenki gratulált, de próbáltam nem erre figyelni. A bajnoki cím azt is jelenti, hogy én ott, és akkor a legjobban teljesítettem. Onnantól kezdve azonban, hogy győztesként hagyom el a pályát, minden kezdődik elölről, jön az újabb verseny, ahol teljesítenem kell. Hogy az edzőm szavait idézzem, mindig egy szakaszra kell odafigyelni, ez ugyanígy van a versenyeknél is.

A Nyílt Bajnokságra is ebben a szellemben készülök. Udvariban az a célom, hogy a játékomat még magasabb szintre emeljem, és ne +3-ra, hanem 0-ra játsszam meg a pályát. Hahn Árpád a mentális felkészülést helyezi előtérbe, fontosnak tartja, hogy elsősorban fejben legyek kész egy-egy versenyre.

Antónia jövőre érettségizik, ez az ő életében is egy nagy vízválasztót jelent.

Jövőre érettségizem, és úgy gondolom, hogy a golf is egy a számtalan lehetőség közül, amit utamul választhatok. Érettségi után szeretnék külföldi egyetemre menni, Angliába vagy az Egyesült-Államokba, ami valamilyen szinten kapcsolódik a golfhoz.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés