VISSZAPILLANTÓ: Mi történt a tavalyi nyílt bajnokságon?

Szeberényi életének egyik legnagyobb sikere volt

Hétvégén rendezik meg a 38. Magyar Amatőr Nyílt Bajnokságot, ami minden bizonnyal a tavalyihoz hasonló izgalmakat hoz majd. Elevenítsük fel a tavalyi verseny fontosabb eseményeit:

2015. augusztus 7-9. között zajlott a Magyar Golf Szövetség szervezésében, az OTP Bank 37. Magyar Amatőr Nyílt Golfbajnoksága, amelyet Máriavölgy adott otthont.  A versenyen, a korábbi évekhez hasonlóan, sok külföldi játékos vett részt, a nevezők közel fele. A bajnokság előtt azt latolgattuk, hogy vajon jó formában lévő játékosaink nélkül, (Briglovics Boróka, Vadkerti Adél, Simmes Alexander) kik vehetik fel a versenyt a nagy játékerőt képviselő külföldi golfozókkal? A választ megkaptuk: Horváth Marcell és Szeberényi Máté végig tartották a lépést külföldi riválisaikkal, sőt Máté élete formáját hozva a dobogó második fokán ünnepelhetett.

A három napos verseny alatt izgalmakban, fordulatos eseményekben nem volt hiány. A szervezők mindent megtettek a forróság enyhítése érdekében. Jégbe hűtött törölközőt és folyamatos folyadékpótlást biztosítottak a résztvevőknek. Az önkéntesek, a klub munkatársai tisztességesen helytálltak és megküzdöttek az elemekkel.

Kiélezett küzdelem és idegek harca volt várható végjátékban, ahol két magyar játékosunknak is szoríthattunk a győzelemért. A nyitó napon -2-es score-t játszó Szeberényi Máté (144 ütés) a második nap is folytatta stabil játékát. Bár nem sikerült par alá benéznie, de 74-es körével tapadt az élen álló szlovák játékosra, Tetak Tadeasra (142 ütés). Csakúgy, mint Horváth Marcell (144 ütés), aki megismételte első napi eredményét, par-t játszott. Így minden szem a vasárnapi 12:30 és 12:50-es flightokra figyelt, ahol nem csak az időjárás miatt volt forró a hangulat.

Szeberényi Máté az utolsó napon is nagyszerűen golfozott. -2-es és +2-es score-jai mellé a fináléban par-t játszott, így nem túlzás azt állítani, hogy élete egyik legjobb játékát hozta. Összesítésben 216-ot ütve a pódium második fokára állhatott. A győzelmet, az OTP Bank 37. Magyar Amatőr Nyílt Golfbajnokságán a végig vezető szlovák játékos, Tetak Tadeas (213) szerezte meg -3-as score-ral.  A dobogó harmadik fokára a szerb, Dimitrijevič Mihailo (217) állhatott. A negyedik helyen, a dobogóról csupán egy ütéssel lemaradó Horváth Marcell végzet, összesítésben 218-at ütve (72, 72, 74). Mindenképpen kiemelendő még a hazai pályán játszó, O`Sullivan Gearoid teljesítménye, aki 74, 75, 74-es köreivel a 63 fős férfi mezőny 7. helyén végzett. A Top 10-be a magyarok közül még Baldauf Mátyás fért be 224-et (73, 78, 73) ütve.

Említésre méltó még Zilahy Csaba teljesítménye is, aki a tabella 12. helyén végzett, együttállásban a bulgár Staykov Ryan-nel. Nagyszerű színfoltja volt a tornának a második napon ütött Hole-in-one-ja, amelyet a pálya 11-esének par 3-asán ért el.

A 18 fős női mezőny sem maradt adós az izgalmakkal. A legjobb magyar női golfozónk Szemerey Lili lett, aki a tabella hatodik helyén végzett, 245-öt ütve. Batta Krisztina, Lilihez hasonlóan szintén jól teljesített és a kilencedik helyet szerezte meg. A Magyar Amatőr Nyílt Női Bajnok a 2015-ös évben a rajt-cél győzelmet arató osztrák Krejcy Marlene lett nyolc ütés előnnyel a második, Morozova Szofia előtt (235). A Magyarországon élő, orosz golfozó végig jól teljesített és megtartotta nyitónapi pozícióját és a tavalyi második hely után újabb ezüstéremmel gazdagodhatott. A harmadik helyen Seldemirova Sofia zárta a tornát, 238-at ütve.

 

Szeberényi Máté:

Így utólag viccesen hangzik, de nem akartam elindulni. A bajnokságot megelőző héten Ralph és Gearoid társaságában játszottam a Szlovák Openen és annyira nem éreztem jól magam a pályán, hogy nem volt kedvem újra 3 napig „szenvedni”. Végül a kollégák, szülők és barátok tanácsára elindultam és milyen jól tettem! Soha ilyen eredmény közelében nem jártam! Az első napi -2 után kicsit féltem egy gyengébb folytatástól, a „vak tyúk is talál szemet” reakcióktól, de szerencsére minden nagyon jól alakult. Az utóbbi időben kicsivel többet golfoztam az említett szlovák verseny miatt és talán ennek volt hatása.

Még mindig nem teljesen fogtam fel, ami történt. Úgy álltam elütőre pénteken, hogy 3 nap alatt a +15 fehér elütőről nem is lenne rossz, szóval tényleg fel sem merült bennem ilyen eredmény. Megnéztem a hendikep történetem, 2008 óta 4 és 5 között libikókáztam, mondjuk az előrelépéshez szükséges munka kétségkívül nem került be a programba, de 7 év telt el ebben a hendikep tartományban és már frusztrált az egész helyzet. Most pedig 3 nap alatt leugrottam 2,6-ra, hihetetlen, nagyon boldog vagyok és köszönöm a Pannóniának a lehetőséget, valamint Kiss Ferencnek a 3. napi caddy-zést, nélküle lehet, hogy még mindig kint kóborolnék valahol a 40 fokban.

Morozova Szofia:

A teljesítményemet közepesre tudnám értékelni. Úgy érzem sokkal jobb eredményre is képes lehettem volna Máriavölgyben, hazai terepen, de ott és akkor a bajnokságon ez volt a maximum. Kiadtam mindent magamból és ez most a második helyre volt elegendő. Túl vagyunk a szezon felén és talán valamelyest előreléptem a tavalyi idényhez képest. Stabil a játékom, mivel +5 környékén játszottam eddig, illetve nem léptem át a +10-es score-t. Ugyanakkor úgy érzem, van bennem egy fal, egy gát a par alatti eredményhez. Ezen kell dolgoznom. A kulcs a putt, illetve tényleg igaz, hogy fejben dől el sok minden: "nem tudom elhinni", hogy mínuszt tudok játszani. Bátyám Misa, elkezdett sportpszichológushoz járni. Meglátjuk, mennyiben tud hozzájárulni a teljesítményének javulásához. Ha beválik neki, én is belevágok!

 

OTP Bank 37. Magyar Amatőr Nyílt Bajnokság dobogósai:

Magyar Amatőr Nyílt Férfi Bajnok:

1.Tetak Tadeas 213 (69, 73, 71)

2. Szeberényi Máté 216 (70, 74, 72)

3. Dimitrijevič Mihailo 217 (74, 73, 70)

Magyar Amatőr Nyílt Női Bajnok:

1.Krejcy Marlene 227

2. Morozova Szofia 235

3. Seldemirova Sofia 238


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés