Rózsa Csilla: „Javuló forma, bár a score-ok még hiányoznak”

Újabb sikeres LETAS tornát tudhat a háta mögött korosztályos és felnőtt bajnokunk Lajtai-Rózsa Csilla, ugyanis a Svédországban rendezett 40.000 € összdíjazású Norrporten Ladies Open-en idén már ötödik alkalommal kvalifikálta magát a CUT-ba és jutott a legjobb 50 játékos közé a közel 120 főt számláló mezőnyben. Az utolsó napra már csak egy fontos kérdés maradt, vajon hányadik helyen zárja golfozónk a háromnapos viadalt.

A záró körben Magyarország első számú profi golfozója új flight-társakat kapott a svéd, Anna Appert Lund és a francia, Ines Lescudier személyében, akik Csicsihez hasonlóan a 19. helyen, +3-as score-ral kerültek be a CUT-ba, így érdeklődve figyeltük bajnokunk teljesítményét riválisaihoz képest. Változás történt az időjárásban is, hiszen a verő fényes napsütés mellé eső, valamint esőszünet is társult.

Mindhárman közel azonosat játszottak, hiszen Csilla Anna Appert Lunddal együtt +2-re, illetve +1-re hozták a 2x9 szakaszt, míg Ines Lescudier egy ütéssel bizonyult jobbnak náluk a pálya első felén elért even par-jának köszönhetően. Összesítésben Csilla 72-es, 73-as és 74-es köreivel +6-os score-ral a T27. helyen zárta a tornát 6 ütésre a Top 10-től.

A versenyt egyébként a hazaiak kedvence, a svéd Jenny Haglund nyerte végig stabil játékának köszönhetően 206 (69, 69, 68) az osztrák Sarah Schober 208 (72, 68, 68) és honfitársa Tilda Larsson (A) előtt 209 (70, 70, 69).

Lajta-Rózsa Csilla nagy nyári végi menetelése folytatódik, ugyanis kevesebb, mint egy hét múlva már a LETAS következő fordulójában áll az elütőre (augusztus 11-13.), majd következik az amerikai túra, ahol már caddy-jével Dan Maringer-rel együtt próbálja sikeresen megvívni az LPGA Tour I. Stage-t.

Profi golfozónőnk hivatalos Facebook oldalán, így értékelte a tapasztaltakat:

„Szárítgatom a drágáimat. Volt ma napsütés, eső és vele esőszünet is.

Apró hibáim voltak csak egész nap, de a puttok nem akartak bemenni és így a mentések vagy a birdiek sem...

Nem úgy sikerült ez a hét, mint terveztem, de napról napra jobban játszottam (bár a score-om nem ezt mutatja, de így volt). Jövő héten már Norvégiában vissza is vághatok!

Köszönöm a szurkolást!! Maradjatok velem!

Ria, Ria!!”

(kép: Rózsa Csilla Facebook)


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés