Bravúros dobogó a Nettó csapattól

Norvégiában találkoztak a kontinens legjobbjai

Az Európai Szenior Golfozók Társaságainak Uniójába /ESGA/ tömörült országok golfozóinak idei kontinensviadalát 23 nemzet 262 versenyzője részére Norvégia rendezte Sandefjordban. A nagy kérdés az volt, a záró forduló előtt, hogy vajon a második napon feltámadott Nettó válogatottunk, mire lehet képes, hiszen az utolsó napot a második helyről kezdték meg Németország mögött. A választ megkaptuk: a Kupában szereplő Nettó csapatunk - Jakobi László kapitány, Dietrich Gábor, Malatyinszki Tamás, Máthé István, Nagy István, Tóth János - alkotta társaság történelmi tettet vitt véghez, ugyanis a Norvégiában rendezett XXXV. Szenior Európa Bajnokságon a dobogóra állhattak a spanyolokat megelőzve. A William O’Babb Kupát idén Portugália emelhette a magasba, míg a második helyen az Egyesült Királyság csapata végzett.

A Raymond Barbieről elnevezett bruttó értékelésű Bajnokságot a Larvik Golf Club pályáján (Par 72, 6107 m.) bonyolították le. Bruttó csapatunk - Gratzl Ferenc kapitány, dr.Bábos János, Darázs Attila, Koplányi Tibor, Kovács Titusz, dr. Takács János - a középmezőnyből várhatta a viadal végjátékát, így nagy esély mutatkozott arra, hogy a tavalyi 23. helyről sikerül előrelépniük. Ez így is lett, ugyanis nemzeti együttesünk a 19. helyen zárta a tornát, Horvátországot és Szlovéniát megelőzve. Az idei évben a bajnokságot Olaszország nyerte, az Egyesült Királyság, valamint Finnország előtt.  A torna legjobb magyar játékosa dr. Takács János lett, aki első napi 77-es eredményével megalapozta teljesítményét és a 124 fős mezőnyben a T 70. helyen végzett.

2017-ben Lengyelország ad otthont a kontinensviadalnak június 18-23. között a Sierra Golf Club és Postolowo Golf Club pályáin.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés