Kár azért a dupláért!

Rózsa Csilla nagyszerűen hajrázott Svédországban

A mai naptól újabb két indokot tudunk felsorolni miért érdemes lázasan merednünk a monitorokra az elkövetkező napokban, ugyanis a jelenleg is zajló Szenior Európa Bajnokság mellett, első számú profi golfozónk Lajtai-Rózsa Csilla, valamint junior lány és fiú válogatottunk is megkezdte szereplését a nemzetközi versenyeken. Kezdjük elsőként Csicsivel, aki caddy-je távollétében magányos harcosként próbálja felvenni a harcot a LETAS svédországi fordulójában, a 40.000 € összdíjazású Norrporten Ladies Open-en.

A legnépszerűbb magyar golfozó, Lajtai-Rózsa Csilla 13:00 órakor ütött el a 10-es elütőről egy illusztris társaság tagjaként. Flight-társai a LETAS kiemelt játékosai közül a spanyol, Carolina Gonzalez Garcia - aki idén megnyerte a Svájcban rendezett április végi ASGI Swiss Ladies Open-t-, valamint a skót, Michele Thomson, aki jelenleg vezeti a 2016-os kereseti listát. Hármójuk közül Michele-nek legjobb a score átlaga 71.59, Csicsinek 72.08, míg Carolina-nak 73.21, köszönhetően az elmúlt időszakban mutatott formaesésének. Mindenképpen jó mérce lehet Csicsi teljesítményét hozzájuk hasonlítani.

Csilla az első kilencen hozta a rá jellemző kiegyensúlyozott szakaszokat, ugyanis egy birdie, 7 par és egy bogey mellett even par-ra zárta, míg flight-társai +7 (Michele Thomson), illetve (Carolina Gonzalez Garcia) +4-re teljesítették.

A második etapban viszont akadtak jó és kevésbé jól sikerült szakaszai. A pálya első lyukán ütött egy bogey-t, majd ezt a par-ok után a 4. szakaszon elért birdie-vel tudta kompenzálni, ám következő szakasz csupán dupla bogey-ra sikeredett, így 14 lyuk után par fölött két ütéssel állt. A maradék etapot par, par, par, birdie sormintával teljesítette, aminek eredményeként +1-gyel a T 18. pozíciót foglalja el a 119 fős eredménylistán, míg flight-társai Michele Thomson a T 93. (+8), addig Carolina Gonzalez Garcia jó második kilencének köszönhetően a T 48. (+4) helyen zárta a napot.

A trió holnap 8.30-kor kezd az 1-esről. Az eredményeket itt lehet figyelemmel követni.

Csilla a nap végén megosztotta velünk tapasztalatait:

„Nem ütöttem jól a labdát, de egyben volt a játékom. Egy szakaszon csúsztam meg nagyon, de túlleptem rajta gyorsan és a következő szakaszon már a birdie putt fordult ki (azért sajnos...).

Holnap újult erővel vágok neki!”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés