A kötelező teljesítve

Batta Krisztina értékel

Előző héten hazánkban rendezték meg az European Team Shield Championship-et, ahol mind a férfi mind pedig a női válogatottunk remekül helytállt a nemzetközi mezőnyben. Ugyan a papírforma-borítás elmaradt, a jó teljesítmények mellett a kitűzött célok elérését is felírhatjuk a pozitívumok listájára. Az ötödik helyen végző női válogatott csapatkapitányát Batta Krisztinát kértük meg, hogy értékelje a hölgyek versenyen nyújtott teljesítményét.

„A csapat remekül helytállt, az ötödik hely elérésével reális eredmény született, hiszen ez volt az a pozíció, amit előzetesen elvártunk magunktól. A csapatszellem a helyén volt, kiváló játékosokból állt össze a női válogatottunk, nehézséget okozott viszont, hogy előre nem lehetett tudni, az ellenfél hogyan állítja össze a maga egyéni, illetve páros játékát. A lányokat az első nap láttam játszani; a stroke play-ben mindenki nagyon jól teljesített. Utána azonban nem lehetett tudni, ki-kivel fog kiállni a következő napon-napokban, így az erőviszonyokat sem tudtuk rendesen feltérképezni.”

Mi a véleménye az újdonsült Magyar Bajnok, Szabó Antónia teljesítményéről, akivel a verseny során párban is együtt játszott, és aki a bajnokság után jó formában érkezett erre a megmérettetésre?

„Valóban, Antónia nagyon jó formában érkezett a megmérettetésre, véleményem szerint megérett arra, hogy bajnok legyen. Higgadt, sportszerű játékosnak tartom, akinek nagyon jó adottságai vannak, hogy még magasabb szinten tudjon játszani. Megvan benne a megfelelő alázat és tanulékonyság. Azt gondolom, hogy még nagyon sok van benne, örülök, hogy együtt játszhattam a friss magyar bajnokkal.”

Mi a véleménye a szervezésről?

„Kimagaslóan teljesítettek a szervezők, amikor kellett, gyorsan tudtak döntést hozni, és gyorsan is tájékoztattak minket, például amikor csütörtökön eleredt az eső. Ez a férfiakat érintette, hisz nekik a játék megszakadt és eredendően már késve indították őket, a nőknél csak másfél órával eltolódott a tee time.”

Túl vagyunk a szezon első felén, hol találkozhatunk Batta Krisztinával legközelebb?

„Sajnos a Magyar Nyílt Bajnokságon nem tudok részt venni, de tervezem, hogy a MID Amatőr Bajnokságon induljak az újdonsült zalacsányi pályán, és minden hölgyet buzdítanék is arra, hogy jöjjenek el minél többen szeptember 1-jén, és játszunk egy jót, hogy felkészülhessünk az október közepei mid-am női válogatott „fellépésére”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés