Playoff döntött

Szigeti lett a profik bajnoka!

(kép: PGA of Hungary Facebook)

Az egyik, ha nem a legizgalmasabb és legszorosabb Profi Országos Bajnokságot tartották meg augusztus 1. és 2. között a 18 szakaszos Zala Springs pályán. A jubileumi, X. MMBF- Profi Golf Országos Bajnokság a Highland Golf Club vezető pro-ja, Szigeti Csaba és a magyar profi válogatott, Hahn Roland párharcáról marad emlékezetes, akik playoff-ban döntötték el a 2016-os magyar profi bajnoki cím sorsát.

Teljesítményükről mindent elmond, hogy hiába játszott a mögöttük lévő közvetlen élmezőny Lugosi Balázs, Petkovics Bálint, Lugosi Tamás és Wilheim István +2-es score-t a második napon, a két bajnokaspiráns utolérhetetlen volt. Szigeti és Hahn végig fej-fej mellett haladtak és hol az egyik, hol a másik teljesített jobban. Az első kilenc után például, még Szigeti vezetett két ütéssel, majd Hahn-nak sikerült ledolgoznia hátrányát és playoff-ra mentenie az utolsó lyukon.

A mindent eldöntő rájátszás a pálya első szakaszának par 5-ösén zajlott. Míg Hahn Roland bogey-t, addig Szigeti Csaba par-t ütött és lett 2013. után a 2016-os év magyar profi országos bajnoka.

Hahn Roland a második, míg a harmadik helyen a tavalyi ezüstérmes Lugosi Balázs (151) és Petkovics Bálint (151) zárt. Nem sikerült dobogóra állnia a bajnokság egyik fő esélyesének tartott Lugosi Tamásnak, aki a beragadt rajtot követően javított ugyan eredményén, de ez kevés volt a pódiumhoz. Tamáshoz hasonló utat járt be Wilheim István (153: 79, 74) és a címvédő Palanszki Benjámin (156: 81, 75) is, akik a tabella 6. és 7. helyén zártak. Ugyancsak a 7. helyen végzett Brúder Balázs, aki még a második napot a harmadik helyről kezdte, ám nem sikerült megismételnie nyitó napi játékát, 81-et ütött. A nyolcadik, még díjban részesülő pozícióban végzett Herr Tamás (158: 80, 78). A verseny összedíjazása 1 millió forint volt, amelyen az első nyolc helyen végző golfozó osztozott.

A további eredményeket ITT tekintheti meg!

A profi játékosok és a Zala Springs Golf Resort mellett, (amely ismét kitett magáért), a CASON által fejlesztett eredménykövető is jól vizsgázott, ahol minden lényeges információ megtalálható volt.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés