A lényeges kérdések verseny közben dőlnek el

Glatz Ferenccel a Senior Eb-ről

Nyakunkon a Senior Európa bajnokság, az év talán legfontosabb senior eseménye. Ennek apropóján felhívtuk a válogatott oszlopos tagját,  Gratzl Ferencet, aki lelkesen várja már az Eb-t, elmondása szerint trükkös pálya vár rájuk Norvégiában.

Nagy lelkesedéssel és nagy elvárásokkal álltam neki a felkészülésnek. Jelen pillanatban követem a kidolgozott edzéstervemet, sokat gyakoroltam a highlandi és a St.Lőrinc-i pályán. Sajnos nem tudtam részt venni a hétvégi Magyar Bajnokságon, mert a senior válogatott Nagy Istvánnal  kiment Kisorosziba, bejátszani a pályát. Ezen a héten driving range és Máriavölgy vár ránk, Darázs Attilával is kiegészülve, hármasban fogunk edzeni.

Mi a véleménye a csapat felkészültségéről?

A válogatott tagjai közül mindenki edzésben van, egyénileg készülnek a megmérettetésre. Július 13-án és 14-én tartottunk egy összetartást Balatonon. Ezt a találkozót Jakobi László, a csapat kapitánya is nagyon pozitívan értékelte.”

Mit várnak az Európa bajnokságtól?

Természetesen annak tudatában, hogy rengeteg nagy múltú és erős válogatottal fogunk találkozni, a minimum elvárásaink a tisztes helytállás és a minél előkelőbb helyezés. Hogyha ezeket teljesítjük, már elégedettek lehetünk.

Mi a véleménye a norvég pályáról?

Megnéztük a norvég pályát. A képek és a térkép alapján nehéznek tűnik. Hosszú pályáról beszélünk, van benne például egy több mint fél kilométer hosszú par ötös szakasz, a fairway mellett pedig térdig érő magas fű vár ránk. Nagyon hasonló lehet a zalacsányi vagy az egykori Balatonudvari pályához. Az már most látszik, hogy maximális koncentráció és pontos játék kell. Ebből a szempontból érdemes mindenkinek visszaidéznie a zalacsányi Senior Bajnokság tapasztalatait, hiszen most hasonlóan fifikás 18 szakasszal lesz dolgunk. Ez persze a bruttó kategóriára vonatkozik, a nettóban indulóknak könnyebb dolguk lesz.

Nagyon sokat számít a hétfői gyakorlónap a helyszínen. Ott fogjuk megismerni igazán a pálya valódi trükkjeit, nehézségeit. A gyakorlónap végén megbeszéljük közösen a tapasztalatokat, felépítjük a tényleges stratégiát. De a lényeges kérdések végül verseny közben dőlnek el.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés