Nyíltsisakos küzdelem

Nagy Klára és Rózsa Dávid vezeti a mezőnyt, de még bárki odaérhet

Pénteken, a pályán is megkezdődtek a Magyar Bajnokság küzdelmei, miután a „nulladik” napon, a közösségi oldalon összecsaptak hullámok, a szerény részvételi arány miatt.

A nagy hiányzók mellett nem mehetünk el szó nélkül, hiszen ez minden bizonnyal kihatással van a végeredményre is. Nem lesz címvédés, hiszen Simmes Alexander nem nevezett, míg Briglovics Boróka mandulaműtéte után lábadozik. Ugyanúgy sajnálatos, hogy a Young Masters miatt több, a végső győzelemre is esélyes játékost veszítettünk. Tóth Maya Napsugár és Czernecki Laura a női mezőnyben, míg Greff Bálint és Závaczki Bálint a férfi mezőny tagjaként küzdhetett volna a bajnoki címért. Összesen tehát 68 játékos szállt harcba a 56. bajnoki címekért a férfi és a női mezőnyben.

Felfokozott hangulat

Férfi mezőny:

A háromnapos torna első napján Rózsa Dávid bizonyult a legjobbnak, aki 75 ütésből teljesítette a bajnokság helyszínének otthont adó par 72-es pályát. Szorosan ott vannak azonban a sarkában riválisai is, Csányi Olivér és dr. Horváth Péter, akik 77-es teljesítményükkel zárták az első 18 szakaszt. Nem szabad megfeledkeznünk azonban az élmezőnyről sem, akik minimális különbséggel követik egymást, így még minden nyitott az utolsó két nap előtt:

A negyedik helyen Holló Zsombor, Meznerics Gergely és Rajki István triója, 78-at ütve. Mindhármukban benne van a potenciál akár a végső győzelemre is. Hetedikként zárt az a Zilahy Csaba (79), aki korábban már ütött 0-át a helyszínen, így akár ő is előre léphet a második napon a győzelem közelébe. Nem beszélve az első napot önmagához képest gyengécske score-ral záró bajnokunkról, Szeberényi Mátéról (81), akinek munkája miatt már kevesebb ideje jut a gyakorlásra, de ettől függetlenül többször bizonyította már pályafutása során, hogy vert helyzetből is képes felállni. A Top 10-ben az 54 fős férfi mezőnyben még Rózsa Dániel (82) és Bozsaky Márk (83) végzett.

Női mezőny:

A nőknél 14-en indultak. Ugyancsak nagy izgalmak várhatóak a hátralévő két napban, ugyanis az első nyolc helyezett 6 ütésen belül van egymáshoz képest. Az első napon kellemes meglepetést okozva, a 15 éves Nagy Klára vezet, aki 81 ütéssel zárta a napot, megelőzve Szabó Antóniát (82) és a fő esélyest, Vadkerti Adélt (82) is.

Szintén nagy öröm volt látni kétszeres magyar bajnoknőnk Batta Krisztina játékát, aki felvette a kesztyűt fiatalokkal és 83-at ütve - Kiss Polett Karolinával egyetemben, aki szintén egyre jobb formát mutat, - a T 4. helyen végzett. Minden dicséretet megérdemel a 13 éves golfozó Jancsik Renáta (84) is, aki sikeres nemzetközi szereplései után harcban van a magyar bajnoki címért ugyanúgy, mint Vu Fanny (85), aki egy szezon kihagyás után a bajnokság alkalmával tért vissza a pályára és jelenleg a 7. helyen áll. A 90 alatti körre volt még képes a nyolcadik helyen befutó Szemerey Lili is, aki 87-et ütött.

 

Végezetül a játékosok és mi is sajnáljuk, hogy junior és a felnőtt válogatott tagjai ismételten nem oszthatták meg élményeiket velünk és az olvasóinkkal, mivel szerződés köti őket a Magyar Golf Szövetséggel, hogy nem adhatnak interjút csak is engedéllyel. A nagy kérdés az, hogy ez mennyiben segíti elő a golf népszerűsítését.

 
 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés