Skóciai időjárás a nyitányon

Maya és Bálint a Junior Open-en harcol

Július 11. és 13. között rendezik a Junior Open Championship-et, ahol a világ különböző tájairól érkező, jobbnál-jobb 16 év alatti játékosok mérik össze tudásukat. A kétnapos stroke play kör után, a szerdai zárónapra már csak a legjobb 80 versenyző juthat be. Az esemény különlegessége, hogy a résztvevők a tornát követően az Open-re is ellátogathatnak és testközelből élhetik át az eseményt. A magyar színeket korosztályos és match play bajnokunk, Greff Bálint, valamint a remek formában lévő Tóth Maya Napsugár képviseli. Lássuk, hogyan sikerült helytállniuk az illusztris mezőnyben a nyitónapon.

A Junior Open helyszíne a Kilmarnock, amely már több rangos eseménynek adott otthont az elmúlt években. Itt rendezték például a Boys Amateur Championship-et 2010-ben, amikor Adrian Otaegui legyőzte Max Rottluff-ot 4&3-ban a döntőben, vagy a 2012-es Scottish Open Amateur Stroke Play Championship-et, amikor a francia Paul Barjon győzött.

Az első nap legjobb eredményét a Kínából érkező JI Yifan (-1) játszotta, aki a mezőnyből egyedüliként par alatt zárt. A második helyen hármas együttállásban Park Hyunkyung, Lencart Silva Pedro, és Hende Josefine Egholm tirója, akik even par-ra hozták a nyitókört. Mögöttük négyes együttállásban érkezik Barber Garrett, Fernandez De Oliveira Mateo, Pacheco Valeria, valamint Brown Barclay 74-et ütve a T 5. pozícióban.

Viszonylag sokat kellett várnunk két junior válogatott golfozónk eredményére délutáni tee time-juk miatt, hiszen Greff Bálint pontban délben, míg Maya egy órával később 13:00 órakor ütött el az 1-es elütőről. Sajnos a skóciai időjárás ismét nem hazudtolta meg magát, hiszen délutánra a szél is feltámadt, így magyarjainkra nehezebb körülmények vártak, mint a délelőtt indulókra.

Az eredmények alapján mindkét játékosunk hasonló teljesítményre volt képes. Bálna +8-cal (+3, +5) a T 40. helyen végzett és csupán egy ütéssel lemaradva követi őt válogatott csapattársa, Maya, aki egy gyenge első kilencet követően (+8), remekül teljesítette a pályahátsó részét (+1), így a T46. helyről várhatja a második napot.

Teljes eredménysor ITT

Tee Time-ok ITT


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés