A Playoff-ok napja

Hihetetlen hangulat és küzdelem a Junior Tour-on

Június 28-án, kedden a 2016-os év VII. Junior Tour fordulóját tartották. A helyszín ezúttal a Szentendrei Szigeten lévő patinás klub volt. A nap legjobb eredményét Rózsa Dávid (75) érte el, kis különbséggel utasítva maga mögé válogatott csapattársát, ifj. Csiki Pétert (78), akinek a nevéhez egy eagle is fűződik a pálya 3. szakaszának par 5-ösén. Parázs csatákat hozott a hétfői állomás, hiszen több kategóriában Playoff döntött a győzelemről.

Izgalmakban nem volt hiány ebben a fordulóban sem, ahol természetesen a szoros eredmények sem maradhattak el. A már említett U 18-as fiú kategóriát az abszolút mellett, Rózsa Dávid (75) nyerte, míg a második helyen ifj. Csiki Péter (78) végzett, Gágyor Bálint (94) előtt.

Az U12-es fiúknál is szoros volt a csata az első helyért, hiszen Somogyi Bence 79-cel végzett az élen. A második helyet Stöllinger Viktor (80) szerezte meg, míg a harmadik Benzsay Zsombor (91) lett.

Az U14-es korcsoportban azonban az eddigieknél is nagyobb csatának lehettünk tanúi. Kisebb meglepetésre a külföldi utazásáról éppen hazaérő, Szlovéniában ezüstérmet szerző Závaczki Bálint, (82) harmadik lett, míg a győzelemért öldöklő csata folyt a junior válogatott golfozó Rózsa Dániel és ifj. Sárközi Richard között. A 18 szakasz nem hozott döntést, ugyanis mindketten 80 ütésből teljesítették a par72-es pályát, így jöhetett a Playoff, amelyből bravúros játékot mutatva Ricsi került ki győztesen. Szép volt fiúk!

Hasonlóan lerágtuk a körmünket az U18-as lányoknál, hiszen itt is, akárcsak a fiúknál, Playoff-ra került sor. Junior válogatott játékosaink Tóth Maya Napsugár, Szabó Antónia és Szemerey Lili egyaránt 83-as eredményt produkáltak, így következhetett a rájátszás. A sorrend végül Szemerey Lili (I.), Tóth Maya Napsugár (II.), Szabó Antónia (III.) lett. Szép volt lányok!

Az U14-es kategória a lányoknál sajnos ezúttal is kimaradt, nem volt résztvevő, így folytassuk az U12-es korcsoporttal. Itt Berkenyei Daniella (85) nyert imponáló játékkal Jaczkovics Emma Éva (96) és Szántó Sára (99) előtt.

A legkisebbeknél (U10-es) kategóriában 9 szakaszos versenyre került sor. A lányoknál Sárközi Lara Petra (57) diadalmaskodott teljessé téve a Sárközi család örömét (U14: ifj. Sárközi Ricsi I.). A másodikon Kende Bori (58), a harmadik helyen Tamási Anna Mária (61) végzett.

A fiúknál újabb magabiztos győzelmet aratott Kovács Gergő (49), aki 6 ütéssel utasította maga mögé Dickinson Danit (55) és Czeglédi Szilvesztert (55).

A Junior Tour következő, VIII. fordulóját július 18-án, hétfőn Zircen rendezik.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés