Juniorjaink Szlovéniában küzdenek

Holló Zsombor a legjobb magyar

Június utolsó hétvégéje sem telhet el olyan nemzetközi verseny nélkül, melynek ne lenne magyar résztvevője. Ezúttal a Nemzetközi Szlovén Junior Bajnokságon izgulhatunk. Június 25. és 27. között a Ljubljana-i par 71-es Golf Arboretum pályáján küzdenek juniorjaink a különböző kategóriában - U14, U18, U21 – a háromnapos tornán. A magyar színeket Czernecki Laura, Vadkerti Adél, Bertényi Bence, Kötél Bence, Horváth Ákos, Holló Zsombor, Csányi Olivér, Greff Bálint és Závaczki Bálint képviseli.

Ahogy az lenni szokott, a fiúk és a lányok külön küzdenek a bajnoki címért, stroke play formában. A 27 fős női mezőnyben két magyar golfozónkért szoríthattunk. Vadkerti Adél teljesített jobban, aki +10-es score-jával hármas együttállásban a T16. helyről várhatja folytatást. Czernecki Laura +15-tel a 22. helyen zárta a nyitókört. Bízunk benne, hogy holnap javulni tudnak lányaink.

A fiúk mezőnye népesebb, s valamivel több okunk volt az örömre az első nap után. A magyar srácokat egy-egy ütés választotta el egymástól, ami köszönhetően a sűrű mezőnynek, a helyezésekben is megmutatkozott.

Holló Zsombor nagyszerűen teljesítve +2-vel a T9. helyen zárt, és mindössze két ütésre van dobogótól. Szorosan követi őt 2016-os Match Play bajnokunk, Greff Bálint, aki +4-gyel a T13. pozícióból várhatja folytatást. A magyar küldöttség legidősebb tagja Csányi Olivér önmagához képest közepesen kezdett és +5-ös eredménye a T18. helyet jelentette számára. 2016-os Magyar Kupa győztesünk Závaczki Bálint +6-tal, a T24. helyen hajthatja nyugovóra a fejét.

Legfiatalabb golfozóink is elütőhöz álltak a Nemzetközi Szlovén Junior Bajnokságon. A 11 éves Bertényi Bence +11-et játszott, amivel az összesített lista T46. helyét érdemelte ki. A 12 éves Kötél Bence két ütéssel lemaradva tőle +13-mal a T56. helyen zárt. Horváth Ákos +17-et játszva a T63. helyről várhatja a háromnapos torna második játéknapját.

Fontos megjegyeznünk, hogy a 3. nap végén - U14, U18, U21 –értékelik majd a lányok és fiúk mezőnyét.

Eredmények:

FIÚ MEZŐNY

NŐI MEZŐNY


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés