Többszörös együttállások az első napon

Palanszki, - a  legjobb magyarként -  a második helyen!

A magyar golfszerető közönség csütörtöktől szombatig a máriavölgyi Pannonia Golf & Country Club pályájára figyel, ugyanis történelmet írva, a Czech PGA Tour IV. fordulóját Magyarországon rendezik. A versenyen természetesen ott van a teljes profi válogatott: Hahn Roland, Palanszki Benjamin, Lugosi Tamás, Lugosi Balázs, Petkovics Bálint, Eiring Kristóf. Szabad kártyával, többen is képviselik a magyar színeket. Nézzük, hogyan alakult a hazai környezetben rendezett torna első napja.

Mint felvezető cikkeinkben is olvashatták, már nagyon vártuk, hogy hazai közönség előtt, hazai pályán versenyezhessen Európa egyik legrangosabb sorozatában a magyar válogatott. Ezért megkettőzött erővel és elszántsággal készültek a pannóniai fordulóra, amit a magyar labdarúgó válogatott körüli eufória még inkább fokozott, hiszen az Eb láz a profi golfozóinkat is elérte.

A csütörtöki nyitónapon összesen 46 játékos teljesítette az első 18 szakaszt a nyári melegben, köztük 12 magyar játékos. A mezőny élén a szlovén színekben induló, Ajster Sebastian áll, aki 67-es eredményével magabiztosan vezet.

Utána 5 ütés távolságban következik egy négyes csoport (együttállásban a második helyen), köztük Palanszki Benjámin, valamint szintén a hazai pályán versenyző Morozov Misa, akik even par-ral teljesítették a nyitókört.  

Szorosan követi őket a 6. helyen - ötös együttállásban - Lugosi Tamás, aki +1-es score-ral zárta a napot, csakúgy, mint többszörös magyar bajnokunk, a német színekben induló Simmes Alexander, aki a nap legjobb amatőr score-ját hozta. Az ötös fogatot egy ütéssel követi Jakobi András (74) a T11. helyen (4-es együttállás), aki élete első profi versenykörét teljesítette. András elmondta, hogy pár ütést benne hagyott a pályában, hiszen rá nem jellemző módon elputtolta magát. De megígérte, holnap mindenképpen javítani fog!

Majd profi válogatottunk két tagja következik - Hahn Roland és Petkovics Bálint- kéz a kézben a 15. helyen (7-es együttállásban) 75-öt ütve. Nagyon jól teljesített az első napon, a 2014-es év golfedzője Sárközi Ricsi is, aki 76-os eredményével épphogy csak lemaradt a legjobb 20-tól és egy picivel jobb körrel,a Top 10-be is bekerülhet a pénteki zárónapon.

80 alatt teljesített még a Highland vezető pro-ja Szigeti Csaba, aki 79-es körrel, együttállásban a 32. helyen zárta az első 18 szakaszt.

A magyar szabadkártyával induló jamaicai edző, Errol Bhalai 81 –gyel a középmezőnyben végzett (ám később eredményét visszavonták, a szerk.)

Így Lugosi Balázs (82), valamint a Highland pro-ját Tóbiás Zsolt (82) a T36. helyen zártak. Eiring Kristóf profi válogatott golfozónk nem fogott ki jó napot, hiszen 86 ütésével a mezőny hátsó felében végzett, így ő az előrelépés reményében lép pályára a zárónapon.

Eredményeket ITT követheti


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés