Czech PGA Tour, ki hogyan készült?

Interjúk a játékosokkal és a verseny főszervezőjével

Csütörtökön kezdetét veszi a Czech PGA Tour negyedik, Magyarországi fordulója, amelynek a máriavölgyi Panonia Golf & Country Club ad otthont. A verseny apropóján lehetőségünk nyílt Palanszki Benjámin, Lugosi Tamás, Petkovics Bálint, Hahn Roland válogatott tagokkal, Tóbiás Zsolttal, valamint Rostislav Mechúrral, a verseny főszervezőjével is interjút készíteni.

Palanszki Benjámin

HG Hogy készültél a PGA tour hazai fordulójára?

PB A csapat alig két hónapja alakult, a hangsúlyt pedig arra fektettük, hogy a közös edzések meghozzák a várt eredményeket. Szeretnénk jól teljesíteni és büszkének lenni arra, hogy meg tudjuk védeni a magyarországi fordulót, vagyis hogy magyar dominancia lesz az élmezőnyben. Nagy felelősség, hogy a profi golfot képviseljük.

HG Rostislav kiemelte, hogy mennyire fontos a játékosok közötti tapasztalatcsere a nemzetközi versenyeken. Te hogy látod ezt?

PB Közel 17 éve golfozok, abból 13-at versenyszerű játékkal töltöttem, így én is állíthatom, hogy a tapasztalatszerzés jó dolog. A versenyek viszont főleg arról szólnak, hogy a saját, egyéni céljainkat teljesíteni esetleg megugorni tudjuk. Rostislav meglátása nagyon jó, de ő inkább egy versenyszervezői, nem pedig sportolói szemlélettel azonosul.

Lugosi Tamás

HG: Az elmúlt időben jó score-okat ütöttél. Mi a cél a Czech Touron?

LT: Egyértelműen a top 3-ba szeretnék kerülni és a legjobb eredményt nyújtani ezen a versenyen, amit valaha nyújtottam.

HG: Hogy érzed magad, milyen formában vágsz neki a PGA magyar fordulójának?

LT: A felkészülésen minden rendben és zökkenőmentesen alakult, így kifejezetten jó formában vagyok. Korábban küzdöttem egy kisebb sérüléssel, de szerencsére a gyógykezelések sikeresnek bizonyultak. Úgy gondolom, hogy a versenyen fejben kell majd erősnek maradnunk és ügyelni arra, hogy a hazai pálya nehogy hátrányunkra váljék. Hazai pályán mindenki jól akar játszani és könnyen el is hisszük, hogy jól is fogunk. De mindenkit érhetnek meglepetések, és ha az első 4-6 ütésnél valami nem úgy sikerül, ahogy elterveztük, akkor nehéz stabil játékban és komfortzónán belül maradni.

Petkovics Bálint

HG: Spanyolországban készültél az idei szezonra, nagy reménységnek tartanak és sokat is várnak tőled...

PB: A hazai pálya nagy előny, sokban fog minket segíteni, jók lesznek a körülmények. Ugyanakkor én nem támasztok magammal szemben elvárásokat, nincs kitűzött célom. Pontosabban van: nyugodt és kiegyensúlyozott játékot produkálni, ami meg szokta hozni az eredményeket.

HG: Miért jó, ha nem idegen környezetben kell játszani?

PB: Ha tudjuk, hogy hol lehet hibázni. A máriavölgyi pályát amennyire ismerni lehet, én ismerem, hiszen folyamatosan a Pannónián edzettem. A pálya buktatói a nagy greenek lehetnek pedig fontos, hogy green találatot szerezzünk. Könnyen olyan pozícióban találhatja magát a játékos, amikor bogey-val vagy pedig duplával tud csak kijönni egy-egy helyzetből. A másik nehezítő tényező az átfújó szél szokott lenni, ilyen esetben elengedhetetlen a széljáték. De mivel ragyogó időt jósolnak, így ettől nem tartok, nem hiszem, hogy bármiféle gát lenne előttünk, ami a győzelem elé állhatna.

Hahn Roland

A felkészülésem legfontosabb része az, hogy tiszta legyen a fejem. Próbálom ugyanazt gyakorolni, amit az elmúlt 2-3 hónapban is, ami láthatóan nagyon bevált. Az utolsó 4 játékom mínuszos volt, jól megy a játék, jó formában is érzem magam. Szerencsére a Pannonia elég széles pálya, mert ha valami „elmászik”, akkor nekem az a kezdő ütések egyenessége. A puttokat fogom még begyúrni a következő napokban!

Nagyon jó érzés lesz végre itthon, egy ilyen nagy versenyen részt venni. Nagy öröm, sőt motivációt is jelent, hogy megalakult a Profi Golf Sportági Szövetség és így végre megalakulhatott a profi Golf válogatott is! Úgy érzem a magyar golf sokat lépett előre ezzel. Mindannyiunknak nagy segítség most ez, hogy újra csapatban tudunk dolgozni ennyi év után. Remélem, sok-sok néző jön majd el minket megnézni és szorítani nekünk!

Tóbiás Zsolt

Nagyon örülök, hogy kihasználva a lehetőséget szabadkártyával ott lehetek hazai pályán a Czech PGA Touron. Mivel hétköznapjaimban az oktatás játssza a főszerepet, így különösebb elvárásokat nem támasztok magammal szemben. Szeretnék a Top 20-ban végezni és egyszerűen élvezni akarom a játékot. Jó lenne +5-ös score alatt teljesíteni. A magyar golfnak ez egy óriási dolog, hogy a Czech PGA Tour ellátogat hozzánk és nagyon bízunk benne, hogy ez csak az út kezdete. Alig várom már, hogy a Pannonia pályáján legyek!

Rostislav Mechúr, a verseny főszervezője

HG: Milyen elvárásokat támaszt a magyarországi Czech Tour forduló elé?

RM: A legfontosabb a kapcsolatteremtés a golfozó nemzetek között, ami a PGA során mindeddig megvalósult, ezúttal pedig Magyarország is csatlakozik ehhez a hagyományteremtéshez. Minden résztvevő országnak kiváló lehetőség a nemzetközi játékban való tapasztalatszerzésre is, a magyar pálya pedig kiváló minősége, a versenyképes körülmények pedig jó lehetőséget biztosítanak az új barátságok köttetésének.

HG: Lugosi Balázs lelkesen azt nyilatkozta, a magyar csapat a 15 ezer eurós összdíjazásból 16-ot fog hazavinni. (nevet) Milyen szabadkártyákat lehet szerezni a pénznyeremény mellett?

RM: Összesen háromféle szabadkártyához lehet hozzájutni a jó eredményekkel. 10 kártya kerül kiosztásra a LOTOS Polish Open-re, 1 vagy 2 kártya az Irish Challenge-re illetve 2 Challenge Tour kártya talál majd gazdára. A nemzetközi versenyeken azért nagyszerű részt venni, mert kiváló lehetőséget biztosítanak a tapasztalatszerzéshez. 

Eredményeket ITT követheti

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés