„A FEJEMBEN VOLT: SZENIOR BAJNOK SZERETNÉK LENNI”

Június 16-án, három napos küzdelem után kihirdetésre kerültek a XXVII. Nemzetközi és Magyar Senior Golfbajnokság győztesei. Molnár Mari szenior golfozónőnknek 273 ütéssel sikerült megszereznie az első helyet, így a nők között új bajnokot avattak nyílt és a magyar mezőnyben is Zalacsányban.

HG: Hogy készült a bajnokságra? Mire helyezték az edzések során a hangsúlyt?

MM:A szezon kezdetétől fogva sokat gyakoroltam. Szerencsés dolog, hogy négy percre lakom a Highland golfklubtól, így ha időm engedte akár egy fél órára is kimentem a pályára gyakorolni, de a legtöbb esetben már reggel ütőt ragadtam a hét minden napján, felváltva a Highland és a Pannónia pályáin. Főként a rövidjátékot erősítettem, a chipre helyezve a hangsúlyt 10-től 60 méterig.

HG: Milyennek ítéli a versenyen nyújtott teljesítményét?

MM:Nem vagyok maradéktalanul boldog az eredményemmel, ami csak az utolsó napon közelítette meg a valódi teljesítményemet. Átlagos esetben 82-85 között tudok játszani, most azonban az ismeretlen pálya és az egyensúlygondom is közrejátszott, hogy az elején nem úgy mentek a dolgok, ahogy szerettem volna. Eleinte nem értettem, miért nem jól találom el a labdát, majd eszembe jutott a fülvédőm és amint feltettem helyre állt az egyensúlyérzékem és vele együtt a játékom is. Persze, a furfangos greenek sem könnyítettek a helyzeten, jó nagyok is voltak, de így van ez, ha az ember nem ismeri úgy a pályát, mint a tenyerét.

HG: Mit érez most, hogy sikerült megszerezni a szenior magyar bajnoki címet?

MM:Még mindig nem hiszem el, nagyon jó érzés. És minek is tagadjam, a fejemben volt: szenior bajnok szeretnék lenni. Ami igazából egy reális cél volt mindig is, főleg az utóbbi időben, hogy rendszeresen és sokat gyakoroltam. Nyolc éve golfozom és minden évben sikerült a handicap javítás, folyamatosan előre haladva a szenior bajnoki címet szem előtt tartva. A kérdés csak az volt, mikor és szerencsére, vagy mások balszerencséjére idén sikerült. Hogy miként alakul a mezőny, ha a teljes női csapat rajthoz tud állni, azt nem tudjuk, hiszen Szűcs Gabi és Wieser-Takács Zsuzsa egészségügyi problémáik miatt nem indultak.

Mindenekelőtt fantasztikus érzés fogadni a sok-sok gratulációt, amit kapok. Csodálatos, nem is gondoltam volna, hogy ennyi embernek örömöt okoz majd a győzelem. És hadd mondjam el, hogy olyan hangulat volt a pályán, hogy csak na! Mindenki örömmel játszott és úgy gondolom ilyen egy igazi verseny!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés