Bajnokavatás Match Play módra

Vadkerti Adél és Greff Bálint nyerte a golfmaratont

A mostani hétvége nemcsak a BL döntők weekend-je, hanem az V. Magyar Nyílt Match Play Bajnokság időpontja is volt, amely fordulatokban gazdag parázs csatákat tartogatott a tatai Old Lake Golf Club pályáján. A vasárnapi döntő óriási küzdelmet hozott, mindenki kitett magáért, sok jó teljesítményt láthattunk, a figyelem középpontjában mégis a Zilahy Csaba – Greff Bálint, valamint a Vadkerti Adél – Tóth Maya Napsugár összecsapás állt. A tét nem volt kisebb, minthogy kik lesznek a 2016-os Match Play Bajnokok!

A női- és a férfi-döntő is érdekesnek ígérkezett, így nehéz volt megtippelni, kik jöhetnek ki a párharcokból győztesen. Egyik ágon Zilahy Csaba, rutinjában és tapasztalatában bízva vette fel a kesztyűt a 16 éves junior bajnok, Greff Bálinttal szemben, míg a nőknél a trónkövetelő, élete első nagyobb egyéni sikerére hajtó Tóth Maya Napsugár és junior válogatott csapattársa a több rangos címet már magának tudó Vadkerti Adél párharcának lehettünk tanúi.

Stílusok csatája a döntő napon

2014-es junior bajnokunk ott folytatta, ahol szombaton abbahagyta és O`Sullivan Gearoid felett aratott  önbizalom növelő győzelme után lehengerlően teljesített a döntőben is. 6/5 arányban múlta felül riválisát a szintén dicséretet érdemlő Zilahy Csabát, aki nagyszerűen teljesített a tornán. Csabi 5. lett a stroke play körön, majd Stanic Matej (5/4), Rózsa Dávid (2/1), Holló Zsombor Péter (2/4) legyőzésével jutott a döntőbe és szerezte meg a második helyet. Kiemelendő még az újdonsült győztes,  Greff Bálint felemelkedése is, akinek a 11. helyről sikerült győznie, köszönhetően az idei év újdonságnak, a 16 fős csoportoknak.

A harmadik helyet Holló Zsombor Péter szerezte meg miután a bronzmérkőzésen (2/1) arányban múlta felül az első napi stroke play győztesét  O`Sullivan Gearoid-t. 5. helyen végzett, a szombaton 18. születésnapját ünneplő ifj. Csiki Péter, legyőzve Meznerics Gergelyt (5/3).

További sorrend:

7. Rózsa Dávid, 8. Zwirner Timothy, 9. Csányi Olivér, 10. Müller Ralph, 11. Rózsa Dániel, 12. Kovács Titusz, 13. Baldauf László, 14. Tóth János, 15. Stanic Matej, 16. Jakobi László

A TELJES EREDMÉNYSOR ITT

 

 

A nőknél minden szem a döntőre fókuszált, hiszen a Match Play Bajnoki cím nemcsak az első egyéni bajnoki címére hajtó Tóth Maya Napsugárnak, de Vadkerti Adélnak is hiányzott a repertoárjából. Másrészről, mindkét junior versenyző kimondottan szereteti a match play formátumot. A döntőt végül Vadkerti Adél nyerte (4/3), aki rajt- cél győzelmet aratott. Első helyen végzett stroke play körben, majd Czernecki Laura Pannát (5/4), Pracharova Olgát (2/1) és a döntőben Tóth Maya Napsugárt legyőzve hódította el a Match Play Bajnoki címet, így Greff Bálinttal együtt illusztris társasághoz csatlakoztak: 2012 Kővári Dániel (OLGC), 2013 Horváth Marcell (RBGYC), 2014-2015 Simmes Alexander (PGCC). A harmadik helyen Morozova Sofia végzett.

 

A TELJES EREDMÉNYSOR ITT


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés