Icus az örömittas

 „Számomra a golf, több mint játék”

Turkovics Ilona csodás hétvégét zárt. Elsőként szombaton, szeretett golfpályáján, Balatonudvariban mutatta meg oroszlánkörmeit, majd vasárnap Zalacsányban cselekedett hasonlóképpen. A flow élményben úszó Icus, a weekend legjobb női versenyzője lett.

Nagyszerű hétvége volt – kezdte mesélni élményeit – jól ment a játék és nagyszerű érzés volt 90 alatt játszani Balatonudvariban, ami életem egyik legjobb score-ja volt a kedvenc pályámon. Az már csak ráadás, hogy sikerült nagymértékűhcp-t is javítanom (16,3 – 14,5), ami jól mutatja, hogy a Szigeti Csabával megkezdett út, folytatva, Tóbiás Zsolttal, beérni látszik. Mindkettőjüknek sokat köszönhetek. Nagyot javult a rövid játékom, magabiztosnak és stabilnak érzem magam a pályán. Életem talán legjobb formáját mutattam szombaton és ezt a flow érzést sikerült átmentenem a vasárnapi ranglista versenyre is.

Nekem a golf, több, mint játék. Azért golfozom, mert a közeg, a hangulat, a miliő magával ragad és teljesen kikapcsol. Szeretek izgalmas vonalvezetésű és jól előkészített pályákon játszani és ennek, a balatonudvari, és a zalacsányi pálya is tökéletesen megfelelt.

Sajnálom, hogy már egyre kevesebb kétnapos megmérettetés szerepel a naptárban, mert olyankor a verseny után ki tud domborodni a golf társasági összekötő ereje is. Akkor az emberek az első napot követően nem sietnek, nem kapkodnak, hanem a klub teraszán jót beszélgetnek, és odafigyelnekegymásra. Régebben így volt, mára ez megváltozott… Az egynapos ranglista versenyek után már nem várja meg más az eredményhirdetést, csak a díjazottak. Az amatőr golfnak a szórakozásról és a társaságról kellene szólnia egy kiváló hangulatú versennyel egybekötve. Jó lenne ezt visszahozni. Az én családomban mindenki játszik, így gyakori kikapcsolódás a családi golf.”

Búcsúzóul elárulta, hogy kihagyja a hétvégi V. Magyar Nyílt Match Play Bajnokságot, mert szerinte a torna elsősorban a fiatalok versenye.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés