A Magyar Nyílt Match Play Bajnokság változásiról

TL: „Célunk az volt, hogy igazságosabb és vonzóbb bajnokságot alkossunk!”

Ahogy már megszokhattuk, a Magyar Kupa után idén is megrendezésre kerül második Szövetségi versenyként május 27-29. között a Magyar Nyílt Match Play Bajnokság Tatán, ami a megszokottaktól eltérően új formában kerül lebonyolításra – a változtatás okairól és céljairól dr. Tasi László a Magyar Golf Szövetség főtitkára beszélt lapunknak.

„A tatai Old Lake Golf Club elnökével, Dr. Bábos Jánossal közösen gondoltuk át, és öntöttük új formába az V. Magyar Nyílt Match Play Bajnokságot. A célunk az volt, hogy a Tatával közösen megrendezett Szövetségi verseny igazságosabb és ezáltal kedveltebb legyen nem csak a magyar, de a külföldi golfozók körében is. Úgy véljük, ezzel egy magasabb szintre helyeztük az eseményt.

Három fontos változást eszközöltünk a versenykiírásában:

1.       Az egyik alapvető változás, hogy a férfiak és a nők nem vegyesen, hanem külön mezőnyt alkotva küzdenek a Match Play bajnoki címért hazai, illetve nyílt kategóriákban. Ezzel a módosítással világranglista pontokat szerezhetnek a résztvevők, így felkerülhetnek a „WORLD AMATEUR GOLF RANKING”-ra is, ezáltal vonzóbbá tettük a bajnokságot a külföldi golfozók számára is.

2.       A ranglistapontszámok külön férfi és külön női mezőnyre lesznek szétosztva a ranglista ponttáblázat ”G” oszlopa szerint.

3.       A másik fontos változás, hogy az első napi stroke play után nem 8, hanem 16 fős csoportokba kerülnek a női és a férfi mezőny tagjai, így ha valaki egy rosszabb kört teljesít a nyitónap délelőttjén még akár a 16. helyről is lehet match play bajnok.

A 16 fős csoportok okán szükség volt még egy plusz match play kör beiktatására is, amely az első nap délutánján kerül megrendezésre a stroke play kör után.

Verseny menete:

1. nap: 08:00 stroke play (shot gun); 14:00 Match Play 1. forduló (shot gun)

2. nap: 08:00 Match Play 2. forduló (shot gun); 14:00 Match Play 3. forduló (shot gun)

3. nap: 10:30 Match Play 4. forduló (shot gun)


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés