John Daly: 50!

A golf fenegyereke jubilál!

A mai napon ünnepli 50. születésnapját a sportág egyik legellentmondásosabb ám kétség kívül legtehetségesebb golfozója, John Daly. A tehetségét nem feltétlenül kihasználó, ám ennek ellenére hihetetlen népszerűségnek örvendő játékos a jeles nap apropójából megosztotta az egyik legkedvesebb történetét.

John Daly a sportág többszörös Major-bajnokai közé tartozik hiszen megnyerte az Open Championshipet (1995) és a PGA Championshipet (1991) is. Sokan az egyik legtehetségesebb játékosnak tartják, tartották, ám ez a tehetség Daly sportemberhez nem igazán méltó életmódja miatt nem feltétlenül teljesedett ki. A szakemberek többsége úgy véli, hogy a mértéktelen alkohol és cigaretta, valamint Coca-Cola fogyasztása nagyban hozzájárult ahhoz, hogy nem tudta azt a pályaívet befutni, amit korábban jósoltak neki. Daly magánélete miatt is többször került az újságok címlapjára, jóval többször, mint a tornagyőzelmek, vagy nagy sikerek kapcsán. Volt, hogy összeverekedett éppen aktuális párjával, volt, hogy kedvenc bárjából, a Hootersből hajították ki, mert már alig állt a lábán annyit ivott, ám mindezek ellenére a közönség, a rajongók imádták, imádják a mai napig. Nem véletlenül, hiszen született tehetség, játékstílusával milliókkal szerettette meg a golfot, éppen ezért a legtöbben elnézték neki polgárpukkasztó életstílusát.

Daly tehetségét soha senki nem kérdőjelezte meg, még maga Tiger Woods sem. Pedig a két golfozó életstílusa, hozzáállása körülbelül annyira messze van egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől. Az ünnepelt a Golf Channel munkatársának el is mesélt egy Tigerrel kapcsolatos történetet, amely ha valóban így történt, akkor az egyik legjobb Daly életéből, pedig garantálhatjuk, hogy jó pár "ütős" sztorija van a golf fenegyerekének.

A történet 2004-ben játszódik, a helyszín a Target World Challenge torna. A szerdai Pro-Am verseny után Daly a barátaival és ismerőseivel ült a bárban és söröztek, amikor is elsétált mellettük Tiger Woods melegítőbe felöltözve. Daly odaszólt Woodsnak, hogy csatlakozzon hozzájuk egy sörre, ám Tiger udvariasan visszautasította az invitálást, mondván éppen edzeni indult. Daly persze nem hagyta annyiban és így szólt:

"Ember, nem edzésre van szükséged, hanem arra, hogy igyál velünk egy-két sört!"

Woods hajthatatlannak bizonyult és így szólt:

"Ha annyi tehetség szorult volna belém, mint beléd, akkor ugyan azt csinálhatnám, mint te most." - hangzott el a mára legendássá vált válasz.

Daly saját bevallása szerint nem válaszolt, csak legbelül magában annyit mondott: "Ember, te megőrültél..."

Így szól tehát a legenda, a ma 50 éves John Daly-ről, aki maga is lassan legendává válik, a szurkolók körében biztosan.

 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
Dátum : 2020-07-01
2
6
12
13
15
Dátum : 2020-07-15
16
20
21
22
Dátum : 2020-07-22
23
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés