Schwartzel sem indul Rióban

Újabb sztárgolfozó lépett vissza a nyári olimpiától.

Vijay Sing, Adam Scott és Louis Oosthuizen után Charl Schwartzel is úgy döntött, hogy nem indul el a nyári olimpia golftornáján. A dél-afrikai golfozó csak úgy, mint társai a sűrű versenynaptárral magyarázta távolmaradását. Schwartzel döntését odahaza Dél-Afrikában többen bírálták, többek között az ország legendás játékosa, Gary Player is.

Azok a dél-afrikai golfrajongók, akik úgy gondolták, hogy a riói olimpián jó esély kínálkozik golfozóiknak arra, hogy esetleg aranyéremmel a nyakukban térjenek haza kicsit át kell értékelniük az esélyeket. Louis Oosthuizen után ugyanis Charl Schwartzel is visszalépett az olimpiai indulástól, így két egykori Major-játékos, két jó formában lévő golfozó döntött úgy, hogy nem képviseli hazáját Rióban. Oosthuizen egy hete jelentette be döntését, Schwartzel tegnap. Az ország két topjátékosának visszalépése azt jelenti, hogy jelenleg Branden Grace az első számú játékosa Dél-Afrikának, ami kiindulva Grace European Touron aratott eredményeinek egyáltalán nem rossz, de azért Oosthuizen és Schwartzel nagyobb nevek.

Schwartzel aki idén öt év elteltével nyert újra tornát (Valspar Championship) tegnap jelentette be távolmaradását Ty Votaw-nak, a nemzetközi szövetség alelnökének. A golfozó döntése többeket elszomorított Dél-Afrikában, a Sunshine Tour igazgatója, Selwyn Nathan úgy fogalmazott, hogy a két távolmaradó bizonyára meg fogja bánni döntését, míg Gary Player, az ország valaha volt legjobb és legeredményesebb golfozója még ennél is messzebb ment.

„Én mindent megadtam volna azért, hogy az olimpián szerepelhessek és képviselhessem az országomat. Dél-Afrikának kiváló csapata van, de Oosthuizen és Schwartzel kiválásával gyengült. Az ilyen topjátékosok távolmaradása árt a sportágnak, rossz döntést.”

Oosthuizen jelenleg a 13. a világranglistán, míg Schwartzelt a 20. helyen jegyzik. Kiválásukkal Branden Grace lett az első számú dél-afrikai játékos, míg a másik kvótát egyelőre úgy tűnik, hogy az 59. helyen jegyzett Jaco Van Zyl kapja, de a 85. helyen álló George Coetzee-nek is valós esélye van arra, hogy beverekedje magát a riói csapatba.

 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
Dátum : 2020-07-01
2
6
12
13
15
Dátum : 2020-07-15
16
20
21
22
Dátum : 2020-07-22
23
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés