McIlroy Franciaországot választotta

Az észak-ír klasszis kihagyja a WGC-Bridgestone Invitational tornát

Komoly győzelmet aratott az European Tour a PGA Tour felett, köszönhetően Rory McIlroynak. Az észak-írek egykori világelsője ugyanis a WGC Bridgestone Invitational torna helyett a French Opent választotta.

McIlroy döntésében valószínűleg szerepet játszott, hogy a patinás viadal idén ünnepli fennállásának 100. évfordulóját. Gyaníthatóan a jubileumi kiírás miatt a szervezők is mindent megtettek annak érdekében, hogy a lehető legjobb játékosokat, egyszersmind a legerősebb mezőnyt állítsák össze a június 30. és július 3. között megrendezésre kerülő versenyen. McIlroy számára ráadásul kapóra jön a torna, hiszen csak pár hét választja el az Open Championshiptől, így a felkészülési menetrendbe tökéletesen beilleszthető. A viadalt szokás szerint a párizsi Le Golf National pályán rendezik, amely a 2018-as Ryder-kupa otthona is egyben.

„A Le Golf National pálya nem tartozik a tipikus links típusú pályák közé, de hasonlít hozzájuk. A French Open egy nagyon rangos torna, minden évben kemény a verseny, jó a mezőny. Nagyszerű tesztnek érzem és tökéletesen beleilleszkedik a felkészülésembe, ami az Open Championshipet illeti” – kommentálta döntését McIlroy az European Tour weboldalán.

McIlroy amúgy nem az egyetlen európai játékos, aki a francia tornát választotta az ohiói viadal helyet, ez viszont a PGA Tour döntéshozóinak köszönhető, ugyanis ők változtatták meg a viadal időpontját, igaz ebbe a döntésbe belejátszott a nyári olimpia golftornájának közelsége. 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
Dátum : 2020-07-01
2
6
12
13
15
Dátum : 2020-07-15
16
20
21
22
Dátum : 2020-07-22
23
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés