Ütőt fogtak a válogatott atléták Dél-Afrikában

A jól bevált helyszínen, Dél-Afrikában edzőtáborozik a magyar válogatott egy csoportja. A csapat gerincét a dobók alkotják, de Potchefstroom-ban készül a szabadtéri idényre Szabó Dezső két tanítvány, Krizsán Xénia (U23-as Európa-bajnok hétpróbában, Magyar csúcstartó) és Nguyen Anasztázia (U23-as Magyar csúcstartó 60m-en) is.

A dobók egy helyi kis versenyen is rajthoz álltak, a bíztató eredmények közül is kiemelkedik Halász Bence 6 kg-os kalapáccsal elért 81,21 méteres világ idei legjobb eredménye, ami a magyar csúcstól 13 cm-re van. Ezt egyébként az olimpiai bajnok, Pars Krisztián tartja.

Amikor nincs edzés, (ami napi kétszeri, 3-3 órás időtartam), kell a pihenés is. Abból is az aktív pihenés - ahogy a "szakma" mondja.

Ekkor támadt egy ötlet; a "vezetőség", Németh Zsolt mesteredző (Pars Krisztián edzője), Szabó Dezső pro, olimpiai negyedik többpróbázó és az egészségügyi csapat (államilag kitüntetett) vezető masszőr-mindenese, Igaz Bálint összeült és közösen ki is találták, hogy vasárnap, a pihenő napon egy rögtönzött golfoktatásban vesznek részt az arra jelentkező atléták.

 

Két csoportra osztottuk a játékosokat: driving range, ahol Szabó Dezső mindenkinek elmondta a helyes tartás, ütőfogás és etikett alapszabályokat, majd a másik csoporttal a putting greenen, Igaz Bálint segítette a helyes mozgás és célra tartás fázisaiban az atlétákat.

 

Nagy sikerekről nem tudunk beszámolni, de többen ráéreztek a mozgásra és a driving range-en szálltak a labdák!

Mindenkinek nagy élmény volt, jól szórakoztunk!

 

 

 

További képek a helyszínről:

 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
Dátum : 2020-07-01
2
6
12
13
15
Dátum : 2020-07-15
16
20
21
22
Dátum : 2020-07-22
23
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés