A végén is volt miért izgulni

EOHT zárónap, gyors összegzés 

Április 24-én, vasárnap lezárult a IV. Olimpiai Reménységek Tornája a szlovákiai Skalica Golf Club-ban. Szombaton a fiúk Lengyelországot fogadták, akiket meggyőző játékkal sikerült is legyőzniük, ami reményeink szerint kellő lendületet adott az ifjú titánoknak, hogy az utolsó napon Szlovákiát is elszomorítsák. A lányok közben pihenhettek egy napot, így újult erővel vágtak neki a lengyelek elleni utolsó etapnak.

(kép: SKGA Facebook)

 

Lássuk hogyan alakult a torna zárófordulója, melynek mottója a fiúk esetében: sikerül-e megtartani a jó formát a végére is; a lányoknál pedig: meg lesz-e a hőn áhított győzelem?

Ha egy üzlet beindul...

A fiúcsapatunk játéka meccsről-meccsre fejlődött a torna során, ami végül az utolsó két meccsükre győzelmekben is megmutatkozott. Lengyelország után vasárnap ugyanis 3,5:1,5-re sikerült megverni Szlovákia válogatottját is!

Bár a sorsolás nem nekünk kedvezett, hiszen juniorjaink éppen a nehezebb ellenfelekkel kezdték a tornát, a későbbi győztes Ausztria ellen már abszolút partiban voltak, onnantól kezdve pedig nem volt megállás. Összesítésben a negyedik helyet szerezték meg. Az egész csapat kitett magáért a tornán, jól működtek együtt a fiúk, mindig akkor lépett elő valaki egy jó eredménnyel, amikor a legnagyobb szükség volt rá.

Végeredmény, fiúk:

1. Ausztria

2. Csehország

3. Szlovénia

4. MAGYARORSZÁG

5. Lengyelország

6. Szlovákia

Formálódik a lánycsapat is

Bár utolsó nap csak megszorongatni tudták a lengyeleket – 3:2 a vége – junior lányainknak még sincs okuk szégyenkezni. A tornán több kiélezett meccset is vívtak ellenfeleikkel, és mivel egy fiatal, formálódó csapatról beszélünk nekik az elsődleges szempont az összecsiszolódás, a torna légkörének megszokása volt. Külön érdemes kiemelni Tóth Maya Napsugár teljesítményét. A friss születésnapos végig nagyon decens játékot mutatott, és sokat tett azért, hogy ellenfeleinknek legyen miért izgulniuk a párharcok során. Sorsolásuk nekik sem volt könnyű, hiszen első nap rögtön azzal a Csehországgal és Szlovéniával kezdtek, akik végül a torna első és második helyén végeztek az öt csapatos mezőnyben. A további két meccsen viszont megmutatták, hogy megvan bennük a megfelelő potenciál, és a mostani hibákat kijavítva, a megfelelő rutint megszerezve, a jövőben akár följebb is léphetnek.

Végeredmény, lányok:

1. Csehország

2. Szlovénia

3. Szlovákia

4. Lengyelország

5. MAGYARORSZÁG

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
Dátum : 2020-07-01
2
6
12
13
15
Dátum : 2020-07-15
16
20
21
22
Dátum : 2020-07-22
23
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés