„Mindig lehet jobbat játszani”

 

Bozó Ádám szoros küzdelem árán állhatott a dobogó legtetejére a hétfői, első Profi Kisoroszi ranglista versenyen. Golfozónk részletesen mesélt a megmérettetésen szerzett élményeiről és egyben a szezon terveiről.

HG: Az első Profi Kisoroszi ranglistaversenyen 0-át játszva győzedelmeskedtél, ez kiegyensúlyozottnak mondható eredmény. Hogy értékelnéd a játékodat?

BÁ: A verseny elején nem voltam igazán összeszedett, a 6. szakasz után +4 volt az eredményem. De szerencsére jött egy felismerés, ami után ráéreztem a játékra és sokkal tudatosabbá formáltam a mozgásom. 9.-ik szakaszon játszottam egy birdiet, majd egy eaglet, amit egy birdie követett. Ezután a játékom stabillá vált, a 12-es szakasztól par-okat játszottam. A 17-es szakaszon sikerült még egy birdie-t ütnöm, majd nagy sajnálatomra a 18. szakaszon becsúszott egy bogey. Összességében azonban elégedett vagyok a játékommal. Szerettem volna mínuszt játszani, ami nem sikerült és így egy kicsit csalódott is voltam. Azonban tudom, mik a hibáim, hogy miért nem volt egyensúlyban a játékom első és második fele, így ezután ezek kijavítására tudok koncentrálni.

HG: Hogy készültél fel a téli szezonban a ranglistaversenyekre illetve a versenynaptárad további megmérettetéseire?

BÁ: Főként a mentális és a fizikális oldalát gyakoroltam a játékomnak. Nagyon sokat fektettem a fizikális és a mentális felkészülésbe a téli időszakban. A pályajátékra, pontosabban a swingre márciusban kezdtem ráhangolódni amellett, hogy a téli edzésformákat is megtartottam. A swing tökéletesítése még folyamatban van, de látom a fejlődést. Illetve a puttot alakítottam át, hogy a pályajátékom sikeresebb lehessen és ez a Kisorosziban nyújtott teljesítményemen is látszódott.

HG: Te is indulsz a Czech PGA Touron?

BÁ: A következőn még biztosan nem, amikor összeállt a magyar csapat, nem éreztem úgy, hogy egyben lenne a mozgásom. Viszont a következőn már tervezek részt venni és több külföldi versenyen is kipróbálom magam.

HG: Milyen konkrét versenyekre gondolsz? Miként alakul a 2016-os versenynaptárad?

BÁ: Elsősorban valóban a Czech Tour állomásaira célzok. A Czech PGA nagyon jó lehetőség a magyar profik és golfedzők számára, ugyanis közel van, nem kell sokat utazni, de mégis egy rangos nemzetközi versenyről van szó, ahol a díjazás is jónak mondható. Májusban kezdődik tehát számomra a Czech Tour, ami összesen 10 versenyt jelent és lesz magyarországi fordulója is. De nevezek az augusztusi Magyar Bajnokságra is, erre készülök majd, hiszen mindig lehet jobbat játszani.

 

Ha bővebb információkat szeretnél, kövess és tájékozódj oktatásról és versenyeimről a https://www.facebook.com/golfoktatas/facebook oldalon.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
Dátum : 2020-07-01
2
6
12
13
15
Dátum : 2020-07-15
16
20
21
22
Dátum : 2020-07-22
23
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés