Küzdelmes nyitány

(Kép: Skalica Golf Club Facebook)

A magyar golfszerető közönség csütörtöktől vasárnapig fél szemmel a szlovákiai Skalica Golf Club pályájára figyel, ugyanis a magyar junior válogatott EOHT csapata az itt rendezendő IV. Olimpiai Reménységek Tornáján áll az elütőre. A szinte teljesen kicserélődött fiatal válogatottunknak nincs könnyű dolga, ugyanis a mezőny csak úgy hemzseg a jobbnál jobb junior játékosoktól. A nyitányon két-két match play kör várt lány illetve fiú csapatunkra. Nézzük, hogyan alakultak a dolgok:

 

Izgalmas napnak néztünk elébe, hiszen nem csak a magyar válogatott, de valamennyi nemzeti együttes kicserélődött, így megtippelni is nehéz volt, hogy mire lehetünk képesek Szlovénia és a többszörös győztes Csehország legjobbjai ellen. Annyit sejteni lehetett, hogy talán a torna legnehezebb napja várt a mieinkre.

Beragadt rajt és nagy küzdelem

Sajnos az első nap délelőttje nem úgy sikerült a lányok számára, ahogy azt szerették volna, hiszen a szlovénok állva hagyták csapatunkat. Lányaink valamivel 8 után kezdték a match play játszmát. A játék vége nagyarányú szlovén (0:5) győzelmet hozott, hiszen csapatunk valamennyi játékosa alul maradt riválisával szemben.

Párosunk, Kiss Polett Karolina és Jaczkovics Emma Éva már a 13. szakasz után búcsúzott (7/5), csakúgy, mint Czernecki Laura Panna, míg Jancsik Renátának már a 10. lyuk után megálljt parancsoltak (9/8). Szorosabb volt a küzdelem Hoffman Gréta, valamint Tóth Maya Napsugár esetében, hiszen az első kilenc szakaszon még tartották a lépést ellenfelükkel. A vége azonban Gréta esetében 3/2, míg Mayánál 4/3 arányú vereség lett.

A fiúknak, - lányainkhoz hasonlóan, - a szlovén csapat legjobbjaival kellett felvenniük a kesztyűt. A mutatott játék biztató volt, ráadásul az akarat is megvolt, de ellenfelünk egy picivel erősebbnek bizonyult. Az eredmény 1,5:3,5 lett a szlovénok javára. Bertényi Bence és Greff Bálint kitűnően teljesített, megszerezve a magyar csapat első győzelmet jelentő pontját a tornán (1/0), míg Rózsa Dani döntetlent ért el, ami 0,5 pontot ért. 2015-ös junior bajnokunk Závaczki Bálint 6/5-ös, Kötél Bence 5/3-as, míg Holló Zsombor 4/2-es arányban maradt alul szlovén riválisával szemben.

Délután Csehország következett

A délelőtthöz hasonlóan a lányok néztek először farkasszemet az utóbbi években egyeduralkodó csehekkel fél 2-kor, majd fél órával később a fiúk is elkezdték a játszmát a csehek fiú csapatával. Az eredmény, mind a lányoknál, mind a fiúknál 4:1-re végződött, Cseh győzelemmel. A lányoknál, Tóth Maya Napsugár, míg a fiúknál Greff Bálint hozta a pontot a magyar csapatnak.

A pénteki napon újabb kör vár fiatal játékosainkra, ahol reméljük mindkét csapatunknak sikerül megszereznie első győzelmét a tornán, amely nagy lökést és önbizalmat adhat a későbbiekben. 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés