Pályacsúcs beállítás és magyar győzelem a szlovákok ellen

Rendhagyó nemzetek közötti verseny helyszíne volt a Kisorosziban található Magyar Golf Club Puskás pályája a hétvégén. Az MGC Dream Teamre keresztelt magyar csapat a Footgolf Senec csapatát látta vendégül. A kétnapos versenyen Tajtyi Róbertnek ment a legjobban, mindkét nap -6-tal zárt, míg szombaton Tomas Bartko beállította Paul Oliver -9-es pályacsúcsát. A csapatversenyt a magyarok nyerték.

Eredetileg Franciaországban töltötte volna a hétvégét a szlovák csapat, de a franciák lefújták a mostanra tervezett, nyolccsapatos Eurofootgolf versenyt. Északi szomszédaink ezért Gelencsér Gábor meghívására felénk vették az irányt. A Magyar Golf Club Dream Team a Footgolf Senecet látta vendégül. A legjobb hét egyéni eredmény számított mindkét oldalon a kétnapos verseny során úgy, hogy átlagot vontak. Ezek szerint az MGC Dream Team 69,07 rúgásból teljesítette a pályát, míg a szlovákok 73,21 lövésből. Az egyéni eredmények alapján Tajtyi Róbert szerepelt a legjobban.

FG HU vs. FG SC - small– Nagyon jól ment a csapatunknak, a szlovákoknál Tomas Bartko remekelt az első napon. A másodikon viszont az első szakaszt elrontotta, utol tudtam érni. Fizikálisan nem fáradtam el, nyugodtan mentem végig szakaszról szakaszra. Szombaton rúgtam egy hole in one-t, de igazából semmi extra nem volt a játékomban. A 16. szakasznál értem utol vasárnap, a 17-esen hibázott, kétpontos előnybe kerültem, amit a végén már nem adtam le. Nagyon elfogadnám, ha minden versenyen ilyen koncentráltan tudnék játszani – fogalmazott Tajtyi, a két nap legjobbja.

– Nagyon örülök, hogy játszhattunk a szlovákokkal, ők is és mi is nagyon készülünk a saját EFT-versenyünkre és persze a soron következő írországi megmérettetésre – summázott Gelencsér Gábor, hozzátéve, még idén megrendezik Szlovákiában a visszavágót.

– Szokás szerint igazán barátságos hangulat és csodás körülmények fogadtak minket Kisorosziban. Számomra mindig is különleges marad a pálya, itt ismerkedtem meg a sportággal. Jó felkészülési állomás volt ez a kontinentális sorozat versenyeire. Várjuk már a szeptemberi magyar versenyt, ahol még több játékossal képviseltethetjük magunkat – összegzett Juraj Gubáni, a Senec vezetője.

A hölgyek is focicipőt húztak, a magyarok ott is jobban teljesítettek, Petkov Orsolya és Erdélyi Nóra duója nyerte a különversenyt a szlovák hölgyek ellen.

Az abszolút végeredmény:

1. Tajtyi Róbert

2. Tomas Bartko

3. Podusil György


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés