Micsoda bemutatkozás!

Bryson DeChambeau negyedik hellyel kezdte profi karrierjét

 

A golfvilág kitüntetett figyelemmel követte Bryson DeChambeau szereplését a Heritage-tornán. Nem véletlenül, hiszen a fiatal klasszis ezen a viadalon játszotta első profi tornáját. A bemutatkozás hangos sikerrel járt, ugyanis DeChambeau a T4. helyen zárta a rangos versenyt.

Brycon DeChambeau neve természetesen nem ismeretlen a golfrajongók körében, hiszen parádés amatőr pályafutása áll a háta mögött. A hétvégén azonban már a „nagyok” között kellett játszania és bár erre is volt példa karrierje során, de ezúttal már ő is „berken” belülinek számított, hiszen profiként játszott. A US Amateur torna egykori győztese számára a mostani szezon nem éppen csak a tanulásról és a profi mezőny és tornák megismeréséről szól, hanem többek között arról, hogy a jövő évi PGA Tour indulását is bebiztosítsa.

DeChambeau az első – nagy – lépést meg is tette a hőn áhított teljes jogú tagság irányába, hiszen a negyedik helyen zárta a viadalt négy ütés hátránnyal lemaradva a győztes dél-afrikai Branden Grace mögött.

„Sokkal jobban mentek a gurítások, mint pár nappal ezelőtt. A drivejaimmal voltak itt-ott gondok, ezen az elkövetkezendő hetekben dolgoznom kell. Nagyon jól éreztem magam, jó érzés volt, hogy behullottak a putjaim” – értékelte első profi szereplését röviden DeChambeau.

A Masters legjobb amatőr eredményét produkáló golfozó valamivel kevesebb, mint 260 ezer dollárt kapott a negyedik helyéért, valamint 123 FedEx Kupa-ponttal gazdagodott. A fiatalembernek 361 pontra van szüksége ahhoz, hogy különleges, de nem teljes jogú tagságot kapjon a következő idényre. DeChambeau célja természetesen az utóbbi, ám már a különleges, meghatározott időre szóló tagsággal is nagy lehetőséghez jutna, hiszen azzal számtalan szponzori meghívás párosul.

Ahhoz, hogy Dechambeau teljes jogú tagja legyen a következő idény mezőnyének az kell, hogy a FedEx Kupa sorozat végén az első 125 között jegyezzék. Ehhez tavaly 458 pont, vagy hozzávetőlegesen 750 ezer dollárnyi pénzdíj kellett. A játékos dolgát megkönnyíti, hogy még hat olyan torna áll előtte, amelyen szponzori meghívottként szerepelhet, ráadásul a mostani negyedik hellyel alanyi jogon ott lehet a jövő héten kezdődő Valero Texas Openen, így nem kell elhasználnia a hatból egyet.

A 22 éves golfozó a texasi torna után egy hét pihenőt tart, majd utazik a Wells Fargo Championshipre, azt követően pedig az AT&T Byron Nelson tornán szerepel.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés