Indul a Czech Tour

Április 24-én kezdetét veszi a 2016-os Czech PGA Tour, amelyen Lugosi Tamás, a Magyar Profi Golf Válogatott oszlopos tagja is részt vesz. A felkészülés izgalmai mellett néhány érdekességet is megtudtunk profi játékosunk és a balatonudvari golf klub szezonjának alakulásáról.

HG: A héten kezdetét veszi a Czech PGA Tour. Hogy készültél a versenyre?

LT:Amikor csak tudtam, gyakoroltam. Főként a hosszújátékra és a gurításokra fektettem hangsúlyt, de ami a legfontosabb, hogy a pályajátékot helyeztem a technikai elemek elé. A Pannónia Golf Club után néhány hete már Balatonudvariban készülök a versenysorozatra.

HG: Milyen a mezőny, mit vársz magadtól?

LT:Úgy látom, hogy egyre jobb és jobb a mezőny. Több olyan golfozó is indul a megmérettetésen, akiket ismerek, tudom az eredményeiket és azt kell mondanom, hogy nagy léptékben fejlődtek az elmúlt időszakban, így nem lesz könnyű a Czech Touron versenybe szállni. Az elsődleges célom, hogy összetettben az első tízben végezzek, ehhez pedig a fordulókon az öt legjobb játékos között kell szerepelnem. Erre koncentrálok most a nyitóversenyen is.

HG: Említetted, hogy a Royal Balaton Golf Clubban készültél. Milyen versenyekre számíthatnak a golfozók Balatonudvariban?

LT:Elsősorban a klub legfontosabb versenyét, a Magyar Nyílt Bajnokságot emelném ki.  De emellett a megszokott, hagyományos versenyekre is számíthatnak a magyar golfozók, amelyekre minden évben sok érdeklődő nyújtja be a nevezését.

HG: Végezetül, hogy alakul a te versenynaptárad?

LT:Főként a már említett Czech Tour állomásai teszik ki a szezon főbb eseményeit, de vannak olyan pro versenyek, ahova téli időszakban kellett kvalifikálni, ilyenek a Pro Golf Tour és az Alps Tour. Mindenképp szeretnék szabadkártyával indulni néhány állomásukon, így némi változatosságot csempészek majd a szezon alakulásába.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés