Mickelson is indul Texasban

A meglepő augustai betli miatt Lefty nem hagy szünetet magának.

Phil Mickelson az idén lényegesen jobb formát mutat, mint tavaly vagy az azt megelőző évben. Az idei US Openen a karrier Grand Slamre hajtó legendás golfozót többek között ezért is tartották sokan titkos esélyesnek az idei Mastersen. A háromszoros augustai bajnok ugyanakkor nem jutott be a CUT-ba és ez még saját magát is annyira meglepte, hogy elhatározta, nem tart szünetet, hanem elindul a Valero Texas Openen.

A viadalon Mickelson így most már sorozatban harmadszorra teszi tiszteletét, jóllehet az utóbbi két esztendőben a Masters előtt került megrendezésre, így éppen beleillett a felkészülési terveibe. Két éve nem sikerült jól számára a verseny, sérülés miatt vissza kellett lépnie és tavaly sem zárt kifejezetten jó tornát, lévén csak a 30. lett együttállásban.

Idén azonban a Masters előtti időszakban kifejezetten jó eredményeket tudott felmutatni, Pebble Beach-en 2. volt, a Cadillac Champinshipen az 5. helyen zárt, míg Palm Springsben harmadik. Éppen ezért volt meglepő, hogy egyik kedvenc tornáján és az egyik kedvenc pályáján mennyire nem ment neki. Mickelson Augustában a 2. napon 79-et játszott, soha ilyen magas score-ral nem zárt kört a Mastersen.

Mickelson – aki 2013 óta nem nyert a Touron – olyan játékosokkal mérheti össze tudását a jövő heti tornán, mint Dustin Johnson, Patrick Reed, Zach Johnson, Hideki Matsuyama, Brandt Snedeker, Bryson DeChambeau és persze a címvédő, Jimmy Walker.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés