Singh nem indul az olimpián

A Fidzsi-szigeteki klasszis inkább a PGA Tourra fókuszál

Azt már korábban is lehetett tudni, hogy a nyári olimpián való részvétel nem minden golfozót érint majd annyira érzékenyen, hogy Rió érdekében felforgassák az éves versenynaptárjukat. Vijay Singh is így van ezzel, az egykori világelső köszöni, de nem kér az olimpiából, inkább a PGA Tour versenyeire koncentrál.

A golf hosszú évtizedek után az idei olimpián tér vissza a versenyprogramba és míg vannak olyan játékosok, akik már alig várják, hogy játszhassanak, olyanok is vannak, akiket nem annyira érint meg az olimpiai eszme. Az ausztrál Adam Scott például inkább a fiataloknak adna teret, míg mások a sűrű versenynaptár miatt nem erőltetik az indulást.

 Ez utóbbiak közé tartozik Vijay Singh is. A Fidzsi-szigeteki egykori világelső a napokban jelentette be, hogy bár kvótával rendelkezik, mégsem indul el Rióban.

"Az időzítés nagyon rossz. Nekem most a PGA Tour versenyeire és a játékomra kell koncentrálnom, az olimpia nem fér bele. Nagyon szerettem volna képviselni az országomat, de meg kellett hoznom ezt az amúgy nem túl nehéz, de ésszerű döntést. Ott van még a Zika-vírus, arról sem érkeznek annyira megnyugtató hírek" - kommentálta döntését a háromszoros Major-győztes Singh.

Az 53 éves golfozó amúgy nem az egyetlen nagy név, aki visszalépett az indulástól, a spanyolok közönségkedvenc játékosa, Miguel Ángel Jiménez sem indul el Rióban. Jiménez amúgy tartalékként szerepelt a spanyol válogatottban, lehet ezért nem annyira motivált a részvétellel kapcsolatban.

A férfiak olimpiai golftornája augusztus 11-14. között kerül megrendezésre.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés