„Az egyik szemem sír, a másik nevet”

A Greenfield Birdland Monthly Cup első állomásának győztese, Kokol Ferenc részletesen számolt be a versenyen szerzett élményeiről a Hungarian Golf Magazinnak. De mik a céljai a frissen alakult mid-amatőr válogatott játékosának a szezonra? Erről és a versenynaptáráról is kérdeztük.

HG: Hogy érezted magad a versenyen? Milyen volt a mezőny?

KF:Annak ellenére sikerült győzedelmeskednem a versenyen, hogy a játékom sajnos még nagyon szezonelejinek mondható. Januárban megszületett a kisfiam és főként a családra koncentrálok, így idén keveset tudtam gyakorolni a pályán a versenyek előtt. Az egyik szemem sír, a másik pedig nevet, hiszen örömteli esemény miatt kell háttérbe szorítanom a golfot. Az idő igen szeszélyes volt, nagyon fújt a szél, a versenytársak sem tudták a legjobb formájukat hozni. Ennek ellenére viszont jó hangulatban telt a megmérettetés. Nem vagyok maradéktalanul megelégedve, de minden bizonnyal lesz még alkalmam javítani a teljesítményemen.

HG: Mik az elsődleges célok idén a golfszezonban? Indulsz hétvégén a kisoroszi ranglista versenyen?

KF:A hétvégi ranglista versenyt most kihagyom, de ennek ellenére 2016 családban és golfban vegyes év lesz, a nagyobb versenyeken mindenképp indulok. Elsősorban a szövetségi versenyekre gondolok, a magyar bajnokságra, illetve a tavaly alakult mid-amatőr válogatott megmérettetésein mindenképp részt szeretnék venni. A klubversenyek közül csak a számomra közel állókra nevezek, ahogy az időm engedi.

HG: Hogy készülsz a szezon megmérettetéseire?

KF:A büki Greenfield pályán szoktam gyakorolni és a nagy megmérettetések előtt is itt készülök a versenyekre Wilheim Istvánnal. Tervezem, hogy néhány hivatalos golfórát is veszek, hogy pótoljam a heti rendszeres játékok hiányát. Bár a tavalyi évhez képest biztosan kevesebbet leszek a range-en, de mivel imádom a golfot, így a lehető legtöbb időt szeretném a kedvenc sportommal tölteni.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés