Nyugodj békében Elnök Úr!

Elhunyt Fehér Tibor

Megrendüléssel fogadtuk a hírt, hogy 71. életévében elhunyt jó barátunk és sporttársunk, Fehér Tibor, a Magyar Senior Golfozók Társaságának elnöke.

Megrázó ez mindannyiunk számára, hiszen személyében egy olyan ember távozott, akit nemcsak sportolóként, hanem magánemberként is példaképnek tekinthettünk.

Fehér Tibor a magyar golf egyik meghatározó alakja volt. 1997-ben választották be a Magyar Golf Szövetség elnökségébe, majd 2003-tól megszakítás nélkül a Magyar Senior Golfozók Társaságának elnöke volt. Tekintélye alapjaiban határozta meg a senior golfozók működését és felemelkedését. Ezt az életutat dicséri, hogy 2014-ben beválasztották a Magyar Golf Hírességek Csarnokába. A magyar golf népszerűsítése mellett nemzetközi tekintélynek is örvendett. Az Eb-ken, a Monarchia Kupákon és a mellettük megrendezett konferenciákon alakja meghatározó volt.

A magyar golf népszerűsítése a szívügye volt. Személyében egy halk szavú, a békét és a párbeszédet kereső vezetőt vesztettünk el, aki hitt a kompromisszumos megoldásokban. Mindenekfelett a békét és a nyugalmat kereste, amely finom ízlésében és eleganciájában is megmutatkozott.

Talán mi golfozók nem is tudjuk, hogy különleges diplomáciai érzékének köszönhetően mennyit lobbizott a magyar golfért és azon belül a Magyar Senior Golfozók Társaságáért. Szinte mindig, mindenkiről, mindent naprakészen tudott, és ha valami probléma adódott, akkor hitt egy pohár tea, avagy egy kávé és egy finom süti elfogyasztása melletti megoldásban. Akik valóban ismerték, vagy meg akarták ismerni, azok tudták, mennyire határozott elképzelései vannak a világról, a családról és a szeretett sportjáról a golfról.

Hitt a család szeretetében, összetartó erejében, mind a magánéletben, mind a senior társaság családjában. A kiegyensúlyozottság nem csak a pályán vagy az elnökségben, de a golf világán kívül is megmutatkozott. Egészséges és példamutató életet élt. Tavaly diagnosztizáltak nála agydaganatot, idén augusztusban lett volna 71 éves.

Nyugodj békében Elnök Úr!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés