Spieth nem írt történelmet

Nem tudta megvédeni a címét Spieth a Mastersen

A címvédő Jordan Spieth hiába vezetett az első naptól szinte a végéig végül nem írt történelmet és nem tudta megvédeni címét az idény első Major-tornáján, a Mastersen. A texasi golfozó az első naptól az utolsó nap feléig vezetett, ám a pálya hátsó részén több hibát is elkövetett és végül Danny Willett győzdelmeskedett. Az angol játékos pályafutása során másodszorra indult Augustában, tavaly a 38. helyen zárt.

Az amerikai Spieth kis túlzással magát verte meg a 10 millió dollár összdíjazású viadalon, ugyanis a negyedik, záró nap első felét követően már öt ütéssel vezetett, és úgy tűnt, nagyon biztosan szerzi meg az első helyet. A következő három lyukon aztán egészen elképesztő hibákat követett el, a 10. és 11. lyukat bogey-val zárta, a 12.-en pedig az előírt három helyett hét (!) ütésre volt szüksége.

Ezek a rontások a világranglista második helyén álló Spieth győzelmébe kerültek, mivel az első három nap után még ötödik Willett vasárnap remekül játszott, bogey-mentes kört zárt, összesen négy birdie került fel a kártyájára, így végül biztos, három ütéses előnnyel diadalmaskodott. Spieth a torna történetében mindössze a negyedik játékos lehetett volna (Nicklaus, Faldo, Woods), aki sikeresen védi meg a címét.

Willett mögött honfitársa, a veteran Lee Westwood végzett másodikként Spieth-szel együttállásban. Westwood 2010 után második alkalommal lett “ezüstérmes”. Ami pedig a címvédőt illeti, Jordan Spieth harmadszorra indult el a Mastersen és még egyszer sem végzett a második helynél rosszabb pozícióban…

Willett pályafutása első Major-győzelméért 1,8 millió dollárt (492,66 millió forint) kapott, valamint a hagyományoknak megfelelően felölthette az augustai győztesnek járó legendás zöld zakót.

Eredmények:

1. Danny Willett (angol) 283 ütés (70, 74, 72, 67)

2. Jordan Spieth (amerikai) 286 (66, 74, 73, 73) és

   Lee Westwood (angol) 286 (71, 75, 71, 69)


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés