A Ferencváros nyerte a csapatversenyt

Végleg elbúcsúzott a téltől a magyar footgolf társadalom. A tavaly novemberben első ízben életre hívott téli bajnokság, a nyolcállomásos Hinora Winter Footgolf Tour egyéni eredményei alapján vasárnap rendezték a csapatdöntőt, amit az alapszakaszgyőztes FTC nyert.

A téli bajnokság záróakkordja a vasárnapi csapatverseny volt, ahol a legjobb nyolc klub egyenes kieséses formában döntötte el a bajnoki cím sorsát. Kisorosziban, a Magyar Golf Club Puskás pályáján a negyeddöntőket 18, az elődöntőket, a bronzmérkőzést és a finálét 9 szakaszon bonyolították.

A négy közé jutásért a Ferencváros az EMFGSE, a Magyar Telekom DSC a Royal, a BFGT pedig az Issimo ellen aratott magabiztos győzelmet, míg a Hole Hunters 25-23-as sikere az Outsiders ellen csupán az utolsó rúgásnál dőlt el.

SONY DSC

(első két fotó: Hole Hunters)

Az elődöntőben a Ferencváros és a BFGT (balra) is tartotta remek formáját, előbbi a Magyar Telekom (lenti képen) ellen 13-5-tel, utóbbi a Hole Hunters ellen 15-6-tal abszolválta az elődöntőt, és igazolta a papírformát, hiszen az ”alapszakasz” végén FTC, BFGT volt az élen a sorrend.

A bronzcsatát a Telekom nyerte a Hole Hunters ellen 19-4-re, míg a döntőben a nyolc forduló legjobbjának számító Ferencváros 15-6-ra bizonyult jobbnak a BFGT-nél.

 

 

A nap eredményei:

Negyeddöntő:

FTC-EMFGSE: 38-4

Royal-Magyar Telekom DSC: 13-32

BFGT-Issimo: 30-11

Hole Hunters-Outsiders: 25-23

Elődöntő:

FTC-Magyar Telekom: 13-5

BFGT-Hole Hunters: 15-6

Bronzmérkőzés:

Magyar Telekom-Hole Hunters: 19-4

Magyar Telekom

Döntő:

FTC-BFGT: 15-6

A zöld-fehérek kerete a csapatversenyben: Balán Zoltán, Bogár Krisztián, Lengyel Béla, Németh Gábor, Németh Péter, Sain Antal.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés