Borús, esős, szeles…

Beszámolók a pálya széléről

Szombaton igazi skóciai időjárás fogadta a játékosokat, így nem volt egyszerű dolguk golfozóinknak, akik a Kisorosziban megrendezett szezonnyitó Tavaszi Kupán, vagy a büki golfpályán tartott Birdland Monthly Cup első fordulójában álltak az elütőre. Az eredményekre a szél igencsak rányomta a bélyegét.

Tavaszi Kupa – Magyar Golf Club

Szombaton, a Szentendrei Szigeten lévő patinás klub következett, hogy hivatalosan is elkezdje 2016-os versenyszezonját. A Magyar Golf Club-ban rendezett Tavaszi Kupa tehát, nemcsak a tavaszt, de az idényt is megnyitotta a golfozók előtt, ráadásul a verseny a 12 fordulóból álló Grand Tour sorozatuk első állomása is.

 A Kisoroszi klub csapata, - mint mindig - lelkesen és jelentős újításokkal készült, hogy golfozó-barátabbá tegye a pályát:

 Sokat könnyítettek az erdővel szegélyezett pályaszakaszokon a szélek kitakarításával: az 1-es pálya jobb oldalán, a 2-es pálya green előtti bal oldalán, az 5-ös pálya bal oldalán, a 6-os és 7-es pálya mindkét oldalán. Kicserélték az összes kék, fehér és piros karót, és a 15 és a 18-as szakasz között jelentős fásításokat hajtottak végre. A felülvetésekkel pedig, kijavították a pályahibákat.

A szeles idő ellenére, a jó hangulatban zajló versenyt az Old Lake Golf Club színeiben induló felnőtt golfozó, Koller György nyerte, aki 24 bruttó stableford ponttal végzett az élen Koplányi Tibort megelőzve. A bruttó mellett nettóban is értékelték játékosokat.

Gratulálunk a díjazottaknak!

Bruttó I.: Koller György

Nettó Férfi A kategória I. II. III.: Dr. Rezek Ödön, Bulyáki Iván, B. Kiss Gergely

Nettó Férfi B kategória I. II. III.: Weng Jin Xing, Palya Ferenc, Ji GaoJun

Nettó Junior I. II. III.: Benzsay Zsombor, Ifj. Sárközi Richard, Tőzsér Borisz

Nettó Női I. II. III.: Molnár Piroska, Dr. Lukács Margit, Sándor Virág

Nettó Szenior I. II. III.: Dr. Bognár László, MG Nagy István, Koplányi Tibor

Greenfield-Birdland Monthly Cup I.- Birdland-Greenfield

A március 26-i Rügyfakasztó Szezonnyitó Golfbajnokság után, újabb versennyel jelentkezett a büki Greenfield Golf Club, ám ezúttal nem páros texas formában, hanem egyéniben zajlott a küzdelem. A szombati verseny a négy fordulóból álló sorozat, a Greenfield-Birdland Monthly Cup első állomása is volt egyben, amely szoros küzdelmet hozott Kokol Ferenc és Dobány Patrick között, végül Kokol Ferenc győzött. A Bruttó mellett nettóban is értékelték az indulókat. Íme:

Díjazottak:

Bruttó I.: Kokol Ferenc (BGCC)

Nettó Férfi I-II-III.: Szigeti Lajos, Bozsaky János, Szövérfi János

Nettó Női I-II-III.: Kovácsová Noémi, Stöhr Melina Elisa, Ágoston Brigitta

Nettó Senior I-II-III.: Dobány Lajos, Csepregi Csegő, Tóth Csaba

(Kép: Papp Erzsébet és Szigeti Lajos Nettó győztes)


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés